11.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapHírekPert indítanak Hoppál és Páva ellen a pécsi civilek és a TASZ

Pert indítanak Hoppál és Páva ellen a pécsi civilek és a TASZ

Pécs – Bepereli a Pécsi Önkormányzatot, Páva Zsolt polgármestert és Hoppál Péter országgyűlési képviselőt az Emberség Erejével alapítvány a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet segítségével.

A tanodát működtető és emberi jogi neveléssel is foglalkozó civil szervezet akkor került a kormánypropaganda célkeresztjébe, amikor támogatást nyert a Nyílt Társadalom Alapítvány pályázatán. Az elnyert forrás nagyobb részét azért kapták, hogy további pályázatokat kiírva segítsék más dél-dunántúli szervezetek működését. A pályázatok esetében a politikai tevékenység kizáró oknak számít.

Ellenük fogadta el decemberben a pécsi közgyűlés azt a nyilatkozatot melyben arra „kértek” minden pécsi polgárt,

„ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget!”

Ezután az alapítvány helyiségbérleti lehetőségét visszamondta a tulajdonos, emellett pedig gyalázkodó e-maileket kaptak a postaládájukba.

Ezek miatt döntött úgy az Emberség Erejével alapítvány, hogy a TASZ segítségével bepereli Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatát, Páva Zsolt polgármestert és Hoppál Péter országgyűlési képviselőt, mert szerintük

„megsértették az alapítvány jóhírnevét, vele szemben hátrányos megkülönböztetésre buzdítottak, körülötte ellenséges környezetet alakítottak ki”.

/TASZ/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más