15.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapHírekPécsi tűzoltóság: csődbe ment cégek, ki nem fizetett alvállalkozók

Pécsi tűzoltóság: csődbe ment cégek, ki nem fizetett alvállalkozók

Pécs – Kiderült, miért áll a pécsi tűzoltólaktanya építése.

2021 januárjában úgy tűnt, végre véget érhet a pécsi tűzoltólaktanya több mint 10 éve tartó kálváriája. Sikerült ugyanis megtalálni a kivitelezőket, akik 4,2 milliárd forint nyertek arra, hogy elvégezzék a szükséges fejlesztéseket a baranyai megyeszékhelyen.

A munkálatok meg is kezdődtek, aztán hirtelen elakadtak, és végül csak a Tüzér utcai épület készült el. Az Engel János úton még mindig csak az alapok látszanak – pedig, ahogy az Átlátszó cikkéből kiderül, még Orbán Viktor miniszterelnök öccse, Orbán Áron is felbukkant egyszer az építkezésen.

„Elnyomnak, mint egy csikket” – a miniszterelnök rokonságát emlegetik állami beruházásokon kisemmizett alvállalkozók | atlatszo.hu

Ez azonban – úgy tűnik – nem sokat ért, ugyanis a fővállalkozóval komoly gondok vannak. Az országban legalább 6 olyan állami beruházásban érintettek, amelyek nem készültek el, vagy ahol az alvállalkozókat nem fizették ki. Sok kisebb cég – köztük legalább egy pécsi – emiatt csődbe ment, perek sora indult, de egyelőre kevés sikerrel. A szerződéseket (így a pécsit is) felbontották.

Az Octopus Invest és korábbi tulajdonosai biztos kormányzati kapcsolatokkal dicsekedtek, mára a cég ellen végrehajtási elrárások indultak, a tulajok pedig leléptek. Úgy tűnik, kísért a pécsi EKF botrány szelleme, amikor százmilliókkal károsítottak meg vállalkozásokat.

Részletek az Átlátszó cikkében IDE kattinva.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más