6.7 C
Komló
2024. február 21.
KezdőlapHírekPécs egyik kedvenc cége építheti a vásárcsarnokot

Pécs egyik kedvenc cége építheti a vásárcsarnokot

Pécs – A korábban is számos közbeszerzésen befutó B Build & Trade Kft. építheti az új pécsi vásárcsarnokot. A cég korábban Bánki Erik kapcsán került a sajtó figyelmének középpontjába.  

Többek között a ZÁÉV-ot és a Strabagot is megelőzve nyerte el a nettó 3 milliárdos tendert a budapesti székhelyű B Build & Trade Kft., amely ezzel a sokadik megbízásához jutott a baranyai megyeszékhelyen.

A Kft. feladata lesz – a kivitelezési munkák mellett – a rendelkezésre álló engedélyezési- és tender tervdokumentáció alapján a kiviteli tervek elkészítése is.

Benik Balázs tereprali-bajnok cége nemcsak a vásárcsarnokot építheti meg, de bruttó 2,3 milliárd forintért ők végezhetik el a Pécsi Labdarúgó Utánpótlás Akadémia generálkivitelezési munkáit, és ők húzták fel a kosárlabda munkacsarnokot is a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) Verseny utcai sporttelepén.

 

Ezzel azonban a listának nincs vége.

A Közbeszerzési Hatóság honlapja szerint a B Build & Trade Kft. az utóbbi három évben összesen több mint 2,4 milliárd forint értékben dolgozott egyénileg vagy konzorciumi tagként pécsi beruházásokon:

  • 2018 márciusában 328,9 millió forintért vállalták el a pécsi Testvérvárosok téri óvoda és bölcsőde teljes felújítását.
  • Tavaly 181,8 millió forintért nyerték el a tíz elektromos autóbusz befogadására alkalmas, 600 négyzetméteres, könnyűszerkezetes fedett csarnok kivitelezését.
  • Még ebben a hónapban elvitték a pécsi Déli Ipari Park fejlesztésére kiírt tendert 639 millió forintért.
  • 2017-ben a PTE Gyógyszerésztudományi Kar Rókus utcai épületeinek kivitelezésére kiírt közbeszerzést nyerték el, amiért 244,3 millió forintot számlázhattak.
  • Az egyetem Damjanich utcai főépületén a Scorpio-Trans Kft.-vel dolgoztak 529,6 millió forintért.
  • 2015-ben Pécs önkormányzata kétrészes közbeszerzésben keresett vállalkozást a Mecseki ökoturisztikai élménypark kialakítása a pécsi állatkert funkcióbővítő fejlesztésével és kerékpár turisztikai infrastruktúra fejlesztésével tárgyú projekt megvalósítására. Mindkét részt a B Build & Trade Kft. vitte el, összesen 268,6 millió forintért. (via 24.hu)

A Benik-cég egyébként akkor került a figyelem középpontjába, amikor az Átlátszó megírta, hogy Bánki Erik fideszes képviselő családja uniós pénzből szépíti lovardáját. A B Build & Trade Kft. összesen három közbeszerzést nyert el Bánkiék lovas projektjében.

A B Build éves bevétele tavaly 3,8 milliárd forint, míg 2017-ben 2,6 milliárd forint volt.

 

Fotó: Már évek óta várnak a pécsi vásárcsarnok felújítására. Forrás: Google maps/archív

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más