15.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapHírek"Orbán takarodj!" - május elsején is

„Orbán takarodj!” – május elsején is

Komló – Részben kormányellenes tüntetéssé alakult az MSZP komlói retro felvonulása május elsején.

Délelőtt 10 órakor indult el a több száz főből álló menet a piactérről. A piros lufik mellett táblákat is szorongattak a felvonulók: „Orbán takarodj!”, vagy épp „Munkát, kenyeret!” feliratokkal. A felvonulók – útlezárás mellett – átsétáltak a Béke Hotel kerthelyiségébe, ahol kedvezményes, 200 forintos áron vehettek virslit, sört és üdítőt. A gyerekeket légvár és arcfestés is várta.

Dr. Barbarics Ildikó önkormányzati képviselő (MSZP) rövid beszédében rámutatott, azért is nosztalgia felvonulás ez, mert nosztalgiával lehet gondolni a munka ünnepén a munkára, ami ma már nincs. Hiszen a város eljutott oda, hogy a Városgondnokság „szocialista nagyvállalatként” több mint ezer közmunkást alkalmaz. Eközben az uniós pénzekről titokban döntenek a megyei közgyűlésen, és senki sem tudja, mi lesz a közpénzek sorsa.

 

Dr. Szakács László országgyűlési képviselő (MSZP) hangsúlyozta, az alatt a húsz perc alatt, amíg vonultak, Mészáros „Pénztáros”  Lőrinc öt millió forintot keresett. Miközben a komlóiaknak mennyi jut? Május elseje az ünneplésé, de egyúttal a kiállásé is – tette hozzá. Emellett megjegyezte, ahol a piac nem tud munkahelyeket létrehozni, ott az állam kötelessége, feladata lenne. De mit mutat meg az, hogy a város kitörési pontja egy börtön? – tette fel a költői kérdést a képviselő.

A beszédek után a virsli, a sör és a zene vette át főszerepet, és persze a nosztalgikus párbeszédek arról, hogy valamikor, amikor még működött a bánya, egy ilyen rendezvényen több ezrek vettek részt, mert mindenkinek volt pénze és volt élete…

A majálist instagram oldalunkon is követhetitek:

https://www.instagram.com/p/BTiu2H4Btso/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más