17.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekÖnkormányzati választások: visszatérő és új jelöltekre is számíthatunk

Önkormányzati választások: visszatérő és új jelöltekre is számíthatunk

Komló – Idén ismét választunk, most elsőként önkormányzati és európai parlamenti képviselőket egyszerre. Cikkünkben elsőként az önkormányzati választásokra koncentrálunk. Nézzük azt a keveset, amit eddig tudni lehet.

A Fidesz kétharmados többséggel tavaly tizenegyedszerre módosította a (gránit szilárdságú) alaptörvényt úgy, hogy egy napon lehessen tartani az Európai Uniós és önkormányzati választásokat. Ekkor döntöttek egyébként a megyék vármegyékké történő átnevezéséről is. Az idei, június 9-i választás nem csak abban lesz különleges, hogy két helyre is delegálhatunk képviselőket. Idén öt év helyett csak négy és fél évre kapnak mandátumot a megválasztott önkormányzati képviselők.

Lesz pár új arc, lesz aki visszavonul – nagy meglepetésekre egyelőre nem számítunk

Bár a pártoknak még jócskán van idejük, hogy közzétegyék az indulók hivatalos listáját, városházi pletykák alapján eddig úgy tűnik, nagy változásokra nem számíthatunk. Ettől persze még lehetnek váratlan meglepetések.

Jelenlegi információink alapján azt látjuk, hogy a Fidesz és a KÖT oldaláról is lesznek olyan képviselők, akik idén már nem indulnak. Közöttük több olyan is van, akiknek a visszavonulása meglepheti a helyieket (ne gondoljon senki a polgármesterre – a szerk.). 

Új szereplők is megmérettetik magukat

Mindkét oldalon várhatóak új szereplők, a KÖT-nél 5 új jelöltről tudunk, a Fidesznél egyről, és visszatérhet két korábbi képviselőjük is. Emellett azt hallottuk, hogy egy lehetséges új fideszes jelölt mégsem fog indulni.

Még bármi lehet…

Cikkünket csak témaindítónak szántuk, a választásokig még bőven történhetnek meglepetések, de a mostani tudásunk alapján nem számítunk számottevő változásokra. Nagyjából hasonló 5 év várhat ránk, olyan új, a polgármesteri posztért induló jelöltről például egyáltalán nincs tudomásunk, mint amilyen Ferenczy Tamás volt 2019-ben.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más