15.7 C
Komló
2024. február 26.
KezdőlapHírekNyomozás indult Pécs gazdasági ügyei miatt

Nyomozás indult Pécs gazdasági ügyei miatt

Pécs – Berkecz Balázs (volt Együtt) ismeretlen tettes ellen tett feljelentést közokirat hamisítás, költségvetési csalás, hűtlen kezelés, valamint hanyag kezelés gyanúja miatt még áprilisban. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azonban elfogultságot jelentett be, így most Somogyba került át az ügy, ahol megkezdték a nyomozást.

Mint ismert, a pécsi önkormányzaton az adósságok átvállalása után is több milliárd forint hiány keletkezett. Mindez Berkecz szerint felveti a város vezetőinek felelősségét. Ahogy blogjában írja:

  • 2017 júliusa óta ismert, hogy sokmilliárdos lyuk van a pécsi gazdálkodásban.
  • A pécsi fideszes vezetők 5 milliárdról kezdtek beszélni, de végül 12 milliárdnál is nagyobb állami segítségre volt szükség.
  • A Hoppál Péter vezette „tényfeltáró bizottság” szerint a 9 évvel ezelőtti városvezetés a hibás, miközben 2013-ban már kifizette az állam az addig összegyűlt pécsi önkormányzati adósságot.

Emiatt Berkecz idén áprilisban feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen költségvetési csalás, illetve hűtlen kezelés, valamint hanyag kezelés bűncselekménye megvalósulása gyanúja miatt. Ennek az eredménye a most elindult bűntetőeljárás.

Berkecz hangsúlyozza, nincsenek illúziói a hazai hatóságokkal kapcsolatban, csak azért tette meg a feljelentést, hogy nyoma legyen annak, ami Pécs városával történt.

További részletek ITT.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más