Hírek

Nyitva marad a pécsi vásárcsarnok, de korlátozzák a belépést

Pécs – Órák alatt bejárták az országot a fotók, amelyeken vásárlók, főleg idős emberek tömött sorokban állnak a pécsi vásárcsarnok előtt nyitásra várva. A pécsi önkormányzat azonnali intézkedéseket hozott a hasonló esetek elkerülése érdekében.

 

Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere a következő tájékoztatót tette közzé:

“A pécsi vásárcsarnok sokunk számára fontos élelmiszerforrás, a gyakorlatban és szimbolikusan is. Hagyományosan kedvelt bevásárlóhelye az idősebb pécsieknek, akik viszont különösen kitettek az új koronavírus veszélyeinek.  Pécs polgármestereként kiemelt célom, hogy az utolsó pillanatig, amíg ez lehetséges, a vásárcsarnok nyitva tartson és fogadja a vásárlókat. Ehhez azonban több megszorító intézkedést kell alkalmaznunk, és a pécsi polgárok részéről is minden eddiginél nagyobb toleranciára lesz szükség.”

Kevesen és rendezetten

Az intézkedések egy részét a keddi napon tesztelték, és a tapasztalatok alapján március 18-a, szerdától az alábbi rendelkezések lépnek életbe:

  • A csarnok területére belépni csak a Bajcsy-Zsilinszky utca felől lehet, távozni pedig a buszpályaudvar felé. Az épület előtt várakozókat a közterület-felügyelők segítik majd a biztonságos távolság (2m) betartásában.
  • A csarnokban egyszerre legfeljebb 100 fő tartózkodhat.
  • A pultoknál szintén két méteres védőtávolságot tartva lehet várakozni, ennek betartásáról az üzemeltető biztonsági személyzete gondoskodik.
  • A vásárcsarnokot üzemeltető Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. dolgozói óránként fertőtlenítik a csarnok gyakran megfogott eszközeit (kilincsek, korlátok, stb), zárás után pedig átszellőzteti a csarnok teljes területét.
  • Tekintettel egymásra és a megváltozott körülményekre, a vásárlás végeztével minden vásárlónak minél előbb el kell hagynia a vásárcsarnokot.

A vásárcsarnok továbbra is hétfőtől péntekig reggel 5 és délután 17 óra között, szombaton pedig reggel 5-től délután 14 óráig tart nyitva.”

Hosszú távra terveznek

“A fenti intézkedéscsomag célja, hogy a pécsi polgárok számára folyamatosan biztosítható legyen az élelmiszervásárlás lehetősége a vásárcsarnokban. Egyben kiszámítható, tervezhető működést jelent a pécsi és környékbeli kistermelőknek is, akiket ezekkel a lépésekkel is arra szeretnék ösztönözni, hogy folyamatosan, jó minőségű termékekkel lássák el a pécsieket. Tisztelt pécsi polgárok, arra kérem tehát önöket: annak érdekében, hogy a pécsi vásárcsarnok a lehető legtovább nyitva tarthasson, tartsák be a fenti szabályokat és kéréseket. Vigyázzunk egymásra!” – írta a pogármester.

 

Fotó: Tömeg a pécsi vásárcsanok előtt kedd reggel. Forrás: Minden, ami Pécs Facebook oldal

Szólj hozzá!

Hirdetés