Hírek

Nincs pénz a kormos komlói lépcsőház felújítására

Komló – Kormos, potyogó vakolat miatt kértek segítséget lapunktól olvasók. Megkerestük a Városgondnokságot, ahol viszont elmondták, nem tudnak többet segíteni a házban élőknek.

Fotókat kaptunk a Kazinczy utca 13-ból, ahol tavaly ősszel tűz ütött ki egy lakásban. Olvasónk szerint az ingatlan és a lépcsőház azóta is füstös, kormos, a lépcsőházban potyog a vakolat. Olvasónk elmondása alapján a közös képviselő azt mondta a lakóknak, nincs pénz lefesteni a folyosót.

Megkérdeztük ezért a Városgondnokságot, tudna-e esetleg segíteni a város a helyzeten, hogy legalább a lépcsőház helyre legyen hozva, vagy erre nincs most anyagi fedezet.

Bareith Péter intézményvezető kérdésünkre elmondta, a tűzesetet követően több munkát is elvégeztettek az épületben.

Olvasói fotók.

“A villanyvezetékeket a Városgondnokság nézette át, a közös képviselő kérésére a kiégett magántulajdonú lakásba Intézményünk biztosította a nyílászárókat, valamint a kiégett lakás feletti ingatlant, mely kormos lett a tűz miatt, kifestettük. A lépcsőházban található összes lakás bejárati ajtaját a Városgondnokság által alkalmazott vállalkozó nézte át, és szükség esetén elvégezte a javításukat” – írta az intézményvezető.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a megrongálódott lépcsőház festésére a Városgondnokság nem rendelkezik forrással.

“Az épület társasház, részükre a közös költséget és a felújítási alapot rendszeresen megfizeti az Önkormányzat és a Városgondnokság, ezen felül sajnos egyéb segítséget nem tudunk biztosítani” – mutatott rá Bareith Péter.

 

Hirdetés