11.7 C
Komló
2024. február 26.
KezdőlapHírekNem a haza, csak a kormány ellensége leszel ha nem tetszik a...

Nem a haza, csak a kormány ellensége leszel ha nem tetszik a jelenlegi irány

Vélemény – Ősztől szintet lép a kormányzati propaganda gépezet a Magyar Nemzet szerint. Eddig a civilek, a médiatulajdonosok és Soros György ellen zajlott a politikai háború, de hamarosan konkrét újságírók is a kormány médiájának célkeresztjébe kerülhetnek.

A kormánypárt a harmatgyenge ellenzéket látva a vele kritikus médiumokat is politikai ellenfélként kezeli, ami rendkívül ártalmas. Ártalmas, mert ezzel a hozzáállással teljes mértékben megöli a konstruktív párbeszédet. Vagy már meg is ölte rég.

Orbán Viktor a tusnádfürdői beszédében így fogalmazott:

„Soros maffiahálózatával és a brüsszeli bürokratákkal szemben kell állnunk a sarat, meg az általuk működtetett médiával kell megküzdeni a következő kilenc hónapban.”

Ha nem értesz egyet a kormányzó párttal Soros-ügynök vagy, kész pont. Nincs szükség vitára, nem kellenek érvek, ellenérvek. Teljes az elzárkózás kormány oldalról, mindenki azt hisz, amit akar (vagy amit belever a hatalmas összegekből felhizlalt propaganda gépezet).

Nincs olyan, hogy Soros ügynök, éppen ahogy Soros hálózat sincsen. Már az borzasztóan szomorú, hogy erre külön ki kell térni. Civil szervezetek vannak, amelyek közül van, amelyik kap pénzt Soros alapítványaitól, van, ami nem.

A média már most két oldalra szakadt.

Aki nem a Fidesz pártján áll, az hazudik, álhíreket terjeszt a pártsajtó szerint. A kormányközeli médiumok pedig tökélyre fejlesztették az alternatív valóság gyártását. A kérdés az, hogy ezt el is hisszük-e.

Amikor bekerülsz a kórházba, és kiderül, hogy még fáslit is neked kell vinned, ha műtenek, aztán a penészes szobában másnap eléd rakják a répafőzeléket, valami idegen eredetű löncshússal, közben pedig 8,5 milliárd forintért fejlesztik a felcsúti kisvasutat akkor sem kattan be valami?

A Fidesznek kellenek az ellenség képek, de most olyat választottak, amelyik vissza is tud szólni. Hadat üzentek a média még szabadon működő felének. A nagy országos médiumokra már eddig is igyekeztek rásütni, hogy valamilyen homályos, megfoghatatlan felsőbb hatalom igényeit szolgálják ki, na de mi van veletek? Mi van velünk?

Több kisebb vidéki híroldal működik nagyon kevés pénzből, adományokból (Szabad Pécs) vagy teljesen ingyen, mint mi (7300.hu). Ha csak Baranyát nézzük.

Ránk aztán nehéz ránk sütni, hogy a gyíkembereknek dolgozunk megbízásból, teljesen ingyen. Bármilyen hihetetlen, de léteznek emberek, akik nem értenek egyet a jelenlegi kormányzással, úgy, hogy közben nem akarják romba dönteni a hazát valamilyen konteos háttérhatalom szolgálatában, sőt tovább megyek, még csak nem is „libsik”. Az hogy a liberális szó hogyan degradálódott szitokszóvá, egy külön cikket megérne.

Helyi szinten még szerencsére nem eszkalálódott annyira a helyzet, mint országos viszonylatban. Az önkormányzati, és kormány közeli tulajdonban lévő lapok, leginkább csak elhallgatják a Fidesz számára kellemetlen híreket. Azt pedig kétlem, hogy a jövőben rólunk hozna le anyagot valamelyik városi lap. Mindenesetre jó lenne megérteni, hogy nem állunk harcban senkivel, az ellenzéki pártok sem szeretnék lebontani a határzárat, és lehet úgy egyet nem érteni, hogy közben nem vagy gyíkember.

Egyszer talán el kéne engedni az összeesküvés-elméleteket, a párt propagandát és körülnézni a valóságban. Miért dolgozik majdnem minden második komlói fiatal külföldön? Miért „akarjuk” megállítani Brüsszelt miközben dől az uniós pénz a városba?

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más