26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapHírekNaponta többször ellenőrzik a fűtést az iskolákban

Naponta többször ellenőrzik a fűtést az iskolákban

Komló – Ahogy az ismert a kormány rendeletben szabályozta, hogy az energiaárak emelkedése miatt az általános iskolákban 20, a középiskolákban pedig legalább 18 fok lehet a hőmérséklet.

Arról eddig nem esett szó, hogy hogyan fogják ellenőrzi, azt, hogy az intézmények valóban betartják e rendeletet. Az RTL híradójában elhangzottak szerint az iskoláknak saját magukat kell ellenőrizniük.

 

Az RTL szerint a pécsi tankerület a múlt héten héten arról tájékoztatta a helyi középiskolákat, hogy naponta kétszer kell ellenőrizniük, hogy nem üzemel e több radiátor annál ami feltétlen szükséges a rendeletben meghatározott minimum hőmérséklet biztosításához. E mellett azt is nézniük kell, hogy nem ég e feleslegesen a villany, a hétvégék előtt pedig ellenőrizniük kell, hogy mindenhol letekerték e 16 fokra a termosztátokat. Szellőztetni 90-120 másodpercet lehet.

Vélhetően az ország legtöbb állami intézményében hasonló a helyzet – így Komlón is.

Értesüléseink szerint a komlói Nagy László Gimnáziumban is a pécsihez hasonló instrukciókat kaptak. Szünetekben itt is mérik a termek hőmérsékletét, az utolsó óra előtt pedig 16 fokra csökkentik a fűtést. A diákoktól elvárják, hogy a hidegnek megfelelően öltözködjenek, és ezt szigorúan be is tartatják.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más