26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapHírekMenetrendszerűen indul az őszi lomtalanítás

Menetrendszerűen indul az őszi lomtalanítás

Komló – Szeptember 12-én hétfőn kezdődik a megszokott őszi lomtalanítás.

Jövő hét hétfőtől városrészekre bontva elkezdik elszállítani a felesleges lomokat a Városgazdálkodás munkatársai. A kacatokat a lomtalanítási menetrendben meghatározott napokon, reggel 6 óráig kell kihelyezni a gyűjtőjárat számára.

A lombhulladékok kihelyezésénél figyeljünk, hogy ne akadályozza a jármű és gyalogosforgalmat, ne károsítsa a zöldterületeket, illetve jól megközelíthető legyen a begyűjtő járat számára.

A hatékonyabb helykihasználás, és a gyorsabb elszállíthatóság érdekében azt kérik, hogy a bútorokat szétszerelve tegyük ki. A zsákok, dobozok megtöltésénél pedig mindenki ügyeljen arra, hogy azok könnyen mozgathatóak legyenek, emeléskor a súly miatt ne szakadjanak ki, és ne tartalmazzanak a rakodást végző személyt veszélyeztető anyagokat, például üvegdarabot.

Lomtalanítási időpontok városszerte:

Szeptember 12 – 13. (hétfő – kedd)
Belváros, Szilvás, Somág, Kenderföld, Mecsekjánosi, Kisbattyán

Szeptember 19 – 20. (hétfő – kedd)
Körtvélyes, Kökönyös, Dávidföld, Mecsekfalu, Sikonda

Szeptember 26 – 27. (hétfő – kedd)
Gesztenyés, Zobákakna, Zobákpuszta, Anna-akna, Imre-telep, Újtelep, Sóstó, Béketelep, Majális tér

A lomtalanítás keretén belül nem szállítják el:

  • az építési, bontási törmeléket (pl. beton, azbeszttel szennyezett építőanyag, pala, tégla, csempe, ragasztó, cserép, kerámia és azok keveréke, WC-csésze, mosdókagyló, ablaküveg, síküveg);
  • a kerti biohulladékot (pl. fanyesedék, faág, lomb);
  • a háztartásokban keletkező vegyes hulladékot (kommunális hulladék);
  • az elkülönítetten gyűjthető papír, műanyag- és fémhulladékot;
  • az ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött fém- és egyéb hulladékot (pl. autóalkatrész, szerszámok);
  • az állati tetemet, trágyát;
  • a gumiabroncsot;
  • az elektronikai hulladékot (pl., háztartási gépeket, számítástechnikai eszközöket, ezek alkatrészeit, szórakoztató eszközöket – rádió, TV és alkatrészei, lejátszók, szerszámgépeket);
  • a veszélyes hulladékot (pl. akkumulátor, festékes-, vegyszeres doboz, hígító, permetezőszer maradék, olajos hulladék, gyógyszer stb.).

A lomtalanítás során el nem szállított hulladékok nagy része elhelyezhető a városi hulladékudvarban (7300, Komló Sportvölgy 6.). Bővebb információk a Dél-Kom oldalán.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más