Hírek

Megszűnik a polgármesterek teljhatalma, ami Komlón is izgalmakat hozhat

Komló – Szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben az a jogszabály-módosítás, amely szerint június 15-ével megszűnik a polgármesterek veszélyhelyzetben biztosított teljhatalma. Vagyis ismét a korábbi, a veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetnek az önkormányzatok.

Komlón tavaly óta nem ülésezett a képviselő testület, Polics József hosszú ideje egy személyben dönthet a várost érintő kérdésekről. A képviselőknek csak véleményezési joguk van, amit nem köteles szem előtt tartania a polgármesternek. Ez több kérdésben is feszültséget szült a városvezető és a testületben többséget alkotó Komló Összeköt frakció között.

Dr. Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő és Dr. Barbarics Ildikó, a KÖT frakcióvezetője egy a napokban közzétett videóban a városban folyó beruházások ellenőrzését ígérik.

Szakács kiemeli, hogy több városi beruházás is jelentősen drágult menet közben. A politikus azt ígéri, hogy utánajárnak, van-e politikai szál a költségnövekedések mögött.

Barbarics a piac drágulására és az azóta felmerülő problémákra tér ki, illetve megemlíti a két folyamatban lévő barnamezős beruházást a Juhász Gyula utca végén és a volt bányászfürdő épületénél. A politikus szerint összességében 130-250 millió forint többletköltséggel kell számolni ezeknél.

Szakács emellett említ olyan jelenleg folyó beruházásokat, amelyek „híresek lettek”, és már tudják, hogy nagyot fog nőni a költségvetésük.

Ha a „híres beruházás” alatt a közelmúltban nagy sajtóvisszhangot keltett buszpályaudvart érintő projektre gondol, akkor ez azt jelentheti, hogy a már eddig is 57 millió forinttal dráguló költségek még tovább nőhetnek.

Információink szerint a veszélyhelyzet utáni első önkormányzati ülésre június 24-én kerül sor.

Hirdetés