23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapHírekMeghiúsult kábítószerügylet állt a hétfői komlói rablás mögött

Meghiúsult kábítószerügylet állt a hétfői komlói rablás mögött

A Pécsi Járásbíróság 2021. október 21-én elrendelte egy fiatal komlói férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének alapos gyanúja miatt – írja közleményében a Pécsi Törvényszék.

Korábban beszámoltunk róla, hogy október 18-án egy 19 éves helyi férfi többször megütött és kirabolt egy másik férfit. A Pécsi Járásbíróság mai közleménye szerint elrendelték a rablással gyanúsított férfi letartóztatását.  Új részletek is kiderültek a konfliktus okáról, a közleményből kiderült, hogy egy meghiúsult kábítószerügylet állt a rablás hátterében.

A nyomozás eddigi adatai alapján a gyanúsított 2021. október 18-án találkozott a sértett férfival Komlón, a buszpályaudvaron, mert a sértett kábító hatású anyagot akart venni tőle. A sértettnél nem volt elég pénz, amit el is mondott a gyanúsítottnak, ezért elindultak együtt a sértett egyik ismerőséhez, hogy tőle pénzt kérjen, de ez nem sikerült, így a sértett a vásárlási szándékától elállt. A sértett ezt követően úgy döntött, hogy hazamegy, elindult a belváros irányába, miközben a gyanúsított követte őt és először 5.000, majd 7.000 forintot követelt tőle. Egy bankfiók és egy üzlet közötti átjáróba érve a gyanúsított egy hirtelen mozdulattal kirántotta a sértett bal kezében lévő mobiltelefonját majd, amikor a sértett megpróbálta azt visszavenni, a gyanúsított a jobb öklével kétszer arcul ütötte a sértettet, ezt követően a telefonnal együtt távozott a helyszínről.

A gyanúsított a terhére rótt, jelentős tárgyi súlyú bűncselekményt más büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Az eljárásnak ebben a szakaszában alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek megfélemlítésével, bizonyítási eszköz eltüntetésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért rendelte el a letartóztatását a bíróság.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be. A gyanúsított védője – az ülésen nem volt jelen – neki öt napja van az esetleges fellebbezés bejelentésére, így a bíróság végzése nem végleges.

/forrás: Pécsi Törvényszék/

/címlapképünk illusztráció, forrás: pexels.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más