19.4 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapHírekMég fel sem vettek, de már lehet kredited

Még fel sem vettek, de már lehet kredited

Pécs – Új kezdeményezés indult a PTE Bölcsészettudományi Karán: már a középsulis évek alatt lehet egyetemi jegyeket és krediteket szerezni.

„Kreditpróba – Készülj az egyetemre az egyetemen!” címet viseli a PTE Bölcsészettudományi Karának új kezdeményezése, amelyet középiskolás diákok számára indítanak.

A 2017 februárjában kezdődő program keretében a Kar által kínált szakok iránt érdeklődő középiskolások számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül szerezhessenek tapasztalatot az egyetemi oktatás atmoszférájáról.

 

A diákokat olyan, valódi, féléves egyetemi kurzusokra invitálják, amelyekhez nem szükséges speciális előismeret. Az órákat a késő délutáni időpontokban tartják annak érdekében, hogy a diákok az iskolai tanóráik végeztével kényelmesen részt vehessenek az általuk kiválasztott kurzuson.

A diákok választhatnak, hogy megmaradnak kívülálló érdeklődőnek, vagy érdemjegyet is szereznek. A program új és lényeges vonása, hogy aki érdemjegyet szerez, az el is nyerheti azt pár évvel később, amennyiben egy sikeres felvételi vizsgát követően a PTE bölcsészkarának hallgatójává válik.

Aki eredményesen teljesíti az adott kurzust, kap egy oklevelet, amit majd tényleges hallgatóként érdemjegyre válthat és megkaphatja érte a megfelelő kreditet azon a szakon, amelynek a tantervébe beletartozik az adott kurzus.

A Kreditpróba nem felvételire felkészítő program, tehát nem garantálja, hogy a diákok a felvételi eljárás során bekerülnek az egyetemre, de ha ez sikerült, egy vagy néhány kurzust máris teljesítettek.

A programra elsősorban 11-12. évfolyamos diákokat várnak, de szívesen látják a 10. évfolyamos érdeklődőket is. A képzés ingyenes, jelentkezni elektronikusan lehet 2017. január 31-ig a PTE BTK honlapján keresztül: btk.pte.hu/kreditproba

További információ:

Dózsa Zsófia
72/503 600/24287
dozsa.zsofia@pte.hu

Forrás és fotók: PTE

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más