kedd, május 17, 2022
KezdőlapHírekMásodszorra sem jelent meg a tárgyalásán a 200 milliót sikkasztó komlói közös...

Másodszorra sem jelent meg a tárgyalásán a 200 milliót sikkasztó komlói közös képviselő

Komló – December 15-én szerdán kezdődött volna a jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztással vádolt Sz. Rudolfné büntetőpere a Komlói Járásbíróságon az asszony azonban egészségi okokra hivatkozva nem jelent meg a tárgyaláson – tudta meg a Népszava.

A jelenleg Németországban tartózkodó asszony pere októberben kezdődött volna, de azon a tárgyaláson sem jelent meg, szintén egészségügyi állapotára hivatkozva. A lap úgy tudja, hogy a korábbi tárgyalás napján azt üzente: betegsége miatt alkalmatlan az utazásra.

A 2012 és 2017 között 59 komlói társasház vagyonkezelését végző asszony ellen még 2019-ben emeltek vádat, mert a vádirat szerint a társasházak számláiról rendszeresen saját céljaira vett fel készpénzt, de előfordult, hogy jogosulatlan utalásokat teljesített saját lakossági folyószámlájára. Ezzel több, mint 200 millió forint kárt okozott a lakóközösségeknek. Hogy mire költötte az összeget azt a nyomozás nem tudta megállapítani, Sz. Rudolfné a vizsgálat során ugyanis nem tett vallomást.

A károsultak csak találgatni tudnak

A Népszava cikke arra is kitér, hogy több károsult szerint a nő Németországba költözése mögött az is állhatott, hogy tartott az általa megkárosított emberektől, többen pedig azt sem hiszik el, hogy Sz. Rudolfnét betegsége gátolja a hazautazásban.

Hogy a bíróság a két elmaradt tárgyalás után tervez-e valamilyen kényszerintézkedést a nővel szemben arra eddig még nem kapott választ a lap, ahogy az sem tisztázott, hogy a sértettek kárának enyhítésére lát-e esélyt a bíróság.

/via: Népszava/

/címlapképünk illusztráció, fotó: 7300.hu/

További cikkeink

Minden más

Random