25.7 C
Komló
2024. július 13.
spot_img
KezdőlapHírekMárciusban nyit a megújult Komlóverzum

Márciusban nyit a megújult Komlóverzum

Komló – Megújult névvel, arculattal, és még több tartalommal várja látogatóit március 26-tól a Komlóverzum Látogatóközpont, Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény.

Az utolsó simításokat végzik a városi múzeum épületében. A héten már át is adták az installációkat, így már életnagyságban várják a látogatókat az őslények. 

Több emeleten zajlott a munka: iparosok, építészek, designerek, egyetemi tanárok és PR szakemberek közös kooperációjaként jöhetett létre egy olyan természettudományi kiállítása, amely a Pécsi Tudományegyetem oktatói szerint is hiánypótló a térségben – írja közleményében a múzeum.

A 2021-ben indult beruházás során nem csak az épület, hanem a teljes kiállítás is megújult. Az új koncepció visszarepíti a látogatókat a dübörgő bányák, az évmilliókkal ezelőtti páradús ősi erdők, és óceánok mélyére.

Több kiállítótér mutatja be a Mecsek és környezetének élővilágát, földrajzi sajátosságait átívelve a földtörténeti korokon. Ezek mellett a már meglévő kiállítások szobái is, és a könyvtár termei is megújultak. Utóbbi már  január elejétől fogadja látogatókat.

A Komlóverzum március 26-án 10 órakor nyitja ki a kapuit.

/címlapkép: F. Péter/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más