17.1 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapHírekMagyarország legveszélyesebb zebráját keresi a Generali, komlói gyalogátkelőre is lehet szavazni

Magyarország legveszélyesebb zebráját keresi a Generali, komlói gyalogátkelőre is lehet szavazni

Komló – Az egyik Petőfi téri gyalogátkelőre is lehet szavazni a Generali a Biztonságért Alapítvány okoszebra pályázatán. 

A Generali a Biztonságért Alapítvány idén is meghirdette okoszebra programját melynek keretében iskolák közelében található veszélyes gyalogátkelőhelyeket alakítanak biztonságosabbá.

A május 27-én 12 óráig tartó szavazáson 19 település gyalogátkelőhelyeire lehet szavazni. A legtöbb voksot kapott, iskola közelében lévő zebrát pedig a nyár folyamán okossá alakítják, ami azt jelenti, hogy az útburkolatba aktív LED prizmákat helyeznek el, melyek fényjelzéssel segítik a láthatóságot.

Ha Komló akar nyerni bele kell húzni

A szavazás jelenlegi állása szerint Mátészalka vezet 40%-al, a második helyen Salgótarján áll (35%-al), ezeket követi Komló és Szekszárd 7-7% szavazattal. Vagyis ha azt akarjuk, hogy városunk nyerjen bele kell húzni a voksolásba. Szavazni ide kattintva lehet.

Az „okoszebra szavazás” tavalyi győztese egyébként Mohács volt, ahol a Kossuth Lajos utca 95-97-nél lévő gyalogátkelőhelynél a telepítés előtt az autósok megállási hajlandósága 53%-ot mutatott, míg két héttel utána ez a szám már 62% volt, kettő hónappal később pedig elérte a 66%-ot.

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más