15.7 C
Komló
2023. március 22.
KezdőlapHírekLó vágtatott szembe a forgalommal Komlón

Ló vágtatott szembe a forgalommal Komlón

Komló – Egy ló futott szembe a forgalommal a Mecsekfalui úton vasárnap délután – jelezték olvasóink.

A körülményekről ennél pontosabbat azonban senki nem tudott mondani, így a felkerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy tájékoztatást kérjünk az esetről. (Hátha csak valakinek nagyon jól sikerült a hosszú hétvége…)

A BMRFK azonban megerősítette a hírt.

Elmondták, hogy egy férfi kért segítséget a rendőröktől április 30-án 12 óra 30 perckor Komlón, a Mecsekfalui úton, mivel percekkel korábban egy lovat látott ügetni lovasa nélkül a Petőfi tér irányba. A rendőrök hamarosan a Mikszáth Kálmán utcában megtalálták a bejelentésben szereplő lovat, majd megállították, és az útról egy füves területre vezették.

Az intézkedés alkalmával megállapítást nyert, hogy a  a déli órákban a magyarszéki szőlőhegyen megrendezett lovas ügyességi versenyről kóborolt el. Az esemény kapcsán baleset vagy személyi sérülés nem történt.

Viszont állítólag felvételek készültek, így arra kérjük azokat, akik esetleg rögzítették a látottakat, hogy osszák meg velünk, hadd tegyük közkinccsé. 🙂

Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy a város utcáin lovak vágtázzanak. Hat éve, 2011 májusában tizenöt ló kitört egy karámból éjszaka, és Komló belvárosa felé vágtatott.  Az elszabadult, megbokrosodott lovakhoz a rendőröket riasztották, akiknek végül több autóval sikerült visszaterelni a randalírozó négylábúakat a helyükre. Négy ló azonban kicselezte üldözőit, elszöktek, és a közeli erdőbe futottak. Értük napkelte után tudtak csak elmenni. Személyi sérülés nem történt.

Mindkét fotó illusztráció.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más