Hírek

Lezárult a hulladéklerakók felszámolását célzó projekt Komlón, de a hulladék nem tűnt el

Komló – Február végén lezárult a Belügyminisztérium ,,Tisztítsuk meg az Országot!” projektje Komlón.

Több mint egy hete érdeklődtünk az önkormányzatnál, hogy milyen eredménnyel zárult a Belügyminisztérium ,,Tisztítsuk meg az Országot!” projektjére beadott pályázatuk. Válasz eddig nem érkezett, viszont a Komlói Újságban megjelent hír szerint 98 tonna illegálisan lerakott hulladékot szállítottak el a város területéről.

A projektben érintett nyolc helyszín a következő volt: Bajcsy-Zsilinszky utca, Bétai út, a napelemparkok melletti útszakasz, a határtetői- és a dávidföldi kiskertek környezete, illetve a Mecsekfalu melletti erdőrész, és a cseresznyáki kertek közelében lévő illegális lerakó.

A múlt évben leadott pályázaton 5,6 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, de a lap szerint ez az összeg csak a hulladék „nagyjának” elszállítására volt elég. Hozzáteszik a városvezetés folytatni szeretné a programot, továbbá vadkamerákat is terveznek kihelyezni a szemetelők visszaszorítására.

Komlón eközben civilek szedik a szemetet

Komlón az utóbbi időben terjedni kezdett egy kezdeményezés melynek során civilek a szabadidejükben igyekeznek felszámolni a város környékét elborító hulladékot. A kezdeményezés jelenleg a vírushelyzet miatt szünetel, de a szervezők amint lehet folytatni, szeretnék.

/címlapkép: Szemét egy komlói külterületen (archív)/

Hirdetés