19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekLetöltendőt kapott a halálos baleset okozója

Letöltendőt kapott a halálos baleset okozója

Komló – Egy év és hat hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a járművezetéstől a Komlói Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly halálos balesetet okozott Komló határában. Az ítélet nem jogerős.

Fotó: katasztrófavédelem.hu

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint a sofőr 2016. február 23-n a délelőtti órákban a munkáltatójának tehergépkocsijával közlekedett Mánfa felől Komló irányába, amikor egy jobbra ívelő kanyar közepén a záróvonalon fékezett. Megállni azonban már nem tudott, és áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsinak. Az autó a szalagkorlátnak préselődött, a sofőr, egy fiatal komlói lány, S. Kíra azonnal meghalt.

A kocsiban vele utazott még a barátja, édesanyja, valamint annak élettársa – mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek. Egyiküknél – lépeltávolítás miatt – maradandó fogyatékosság alakult ki.

A baleset után a hozzátartozók, barátok és ismerősök gyertyát gyújtottak a baleset helyszínén, később autós felvonulást is szerveztek Kíra emlékére. Ismerősei mesélték, a lánynak aznap táncpróbája lett volna (a szalagavatójára készült), ahová azonban már soha nem érkezett meg…

Fotó: K. E. I.

A teherautó vezetője ellen a Komlói Rendőrkapitányság közúti baleset okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más