14.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapHírekLesz útfelújítás! Valamikor.

Lesz útfelújítás! Valamikor.

Komló – Ahogy azt kedden megírtuk, egyre rosszabb állapotban van a Kossuth Lajos utcai csomópont: az út olyan nyomvájús, hogy öröm nézni.

Fotó K. E.

Megkerestük az illetékes Magyar Közút Nonpofit Zrt.-t, hogy számíthatunk-e útjavításra, és igenlő választ kaptunk.

Íme:

„Az országos közúthálózat Komló belterületi szakaszát az elmúlt években több útfelújítási munka is érintette.

2012. évben került teljes körű felújításra a 6543-as jelű Komló – Mánfa összekötő út 0+000-6+865 kilométer szelvények közötti szakasza (Komló, Pécsi utca és Jó szerencsét utca, valamint azok folytatása egészen a 66. számú főútig). A vállalkozó jótállási kötelezettsége az elvégzett munkára 2015. év végén lejárt.

2013. évben a kopóréteg cseréjével valósult meg a 6542-es jelű Komló – Magyarszék összekötő út 5+120-5+765 km szelvények közötti szakaszának felújítása (Komló, Kossuth Lajos utca négysávos szakasz egy része). A vállalkozó jótállási kötelezettsége a munkára 2016. év végén lejárt. Az utóbbi szakaszon a jelzőlámpás csomópont előtt tapasztalható kezdődő nyomvályúsodás az alsó, a 2013. évi átépítéssel nem érintett aszfaltrétegek hibájára vezethető vissza.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hosszabb távú terveiben szerepel ezen szakasznak a nem megfelelő aszfaltrétegek cseréjét is magába foglaló felújításának elvégzése.”

Tehát, kitartás, egyszer megcsinálják az utat – csak győzzük kivárni…

 

A címlapfotó illusztráció, forrás: aszfaltalap.hu

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más