2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekA "legnőiesebb sport" is űzhető már a KBSK-n

A „legnőiesebb sport” is űzhető már a KBSK-n

Komló-Bővült a Komlói Bányász színeiben űzhető sportágak száma. A közelmúltban elindult a klub hivatalos ritmikus sportgimnasztika szakosztálya.

Vörösvári Csenge Dóra edző mesélt nekünk az indulásról:

– 12 évig versenyszerűen ritmikus gimnasztikáztam, két éve hagytam abba. Ez idő alatt Pécsen segédkeztem, de úgy láttuk, láttam, hogy itt lenne igény erre a sportra. Legelőször pár pécsi lány bemutatózott a komlói napokon, hogy kicsit népszerűsítsék a sportot, ugyanis sokan nem is ismerik a „legnőiesebb” jelzőt viselő sportágat. Ezek után meghirdettem két ingyenes alkalmat, amire el is jöttek 8-10-en, és velük elindult a csoport szeptemberben. Azóta ez a szám folyamatosan növekedett, mostanra mar 22 gyermekkel dolgozom együtt.

fotó: Péter Szabó Zoltán

Az edzéseknek kezdetben a Carbon Fitness biztosított helyet, majd 2016 novemberében a KBSK-val történt megbeszéléseket követően – miután a Magyar Torna Szövetség is mindent rendben talált – indulhatott el a sportág hivatalosan a komlói klub színeiben. Csenge kiemeli a sport klub elnökének, Ordas Miklósnak pozitív, segítőkész hozzáállását.

Jelenleg 22 gyerek (a legfiatalabb 2012-es születésű a legidősebb 2006-os) két csoportra bontva jár az edzésekre. Vannak, akik csak szabadidős tevékenységként gyakoroljak ezt a sportot, ők heti két alkalommal egy-egy órát edzenek. A másik csoportba pedig azok járnak, akik versenysportként tekintenek a ritmikus gimnasztikára, ezek a gyerekek heti négy alkalommal vesznek részt az edzéseken.

Az utóbbi időszakban a hajlékonyság, egyensúly és állóképesség fejlesztését tűzték ki célul. Márciustól viszont kezdetét veszi a felkészülés a nyári meghívásos versenyekre, illetve az őszi versenyidőszakra.

Akinek a gyermekét érdekli ez a sportág, az alábbi e-mail címen tud érdeklődni: csenge.vorosvari@gmail.com

fotó: Péter Szabó Zoltán

A ritmikus gimnasztika egy pontozásos női versenysport. A balett, a torna és a tánc összevonása figyelhető meg benne. A versenyzők egyénileg vagy csapatban is versenyezhetnek. Öt kéziszert használhatnak a gyakorlatok során, ezek a karika, a kötél, a labda, a szalag és a buzogány.

/címlapkép, fotók: Péter Szabó Zoltán/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más