17.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekKultúrsokk, kedves és kevésbé kedves helyiek, egyre beljebb halad Afrikában a Komló-Kiskőrösi...

Kultúrsokk, kedves és kevésbé kedves helyiek, egyre beljebb halad Afrikában a Komló-Kiskőrösi Bamakó csapat

Afrika – Ezekben a pillanatokban éppen Merzouga felé tart a Komló-Kiskőrösi Bamakó csapat.

A srácok kalandját a genovai kompkikötőben hagytuk abba, azóta már épségben megérkeztek Marokkóba, ma hajnalban pedig célba vették Merzougát.

Hosszú órákat kellett várakozniuk a Marokkói határon, de gond nélkül átjutottak az ellenőrzőpontokon, meséli telefonon Mohácsi Krisztián a csapat egyik tagja.  

Az afrikai országba való belépés után a versenyzőket hirtelen elöntötte a kultúrsokk, ahogy az új környezet, az ottani szokások teljesen más világot mutattak. Az egyik legnehezebb számukra, hogy nem értik az emberek testbeszédét, nehéz felmérni, hogy barátságosan, vagy ellenségesen közelednek e hozzájuk. Ettől függetlenül a tapasztalataik pozitívak. Általában kedvesek és segítőkészek a helyiek – mondja Krisztián.

Egy észre nem vett stop tábla miatt a helyi rendőrség is megállította őket, de korrektek voltak. 

A kezdeti meglepődés után egyre jobban megszokták az új környezetet

„Kultúrsokk a javából, de minden nap egyre jobban szokjuk a kultúrális különbségeket. Bennünk a legmélyebb nyomot a középkori város (Fez) hagyta. Olyan világ ez, amit csak az 1001 éjszaka meséiből ismerünk.

Lent az utcafronton színes bazár, és ezernyi ember hömpölyög, míg a tetőkön egy csendes, nyugodt oázisokból álló óceán magasodik a város fölé. A fenti világ éppen az ellenkezője a lentinek.

Az első ijedtség után már bátrabban közeledünk” – részletezte a versenyző.

 

Rájuk lőttek csúzlival, nem lehet tudni kinek higgyenek

A pozitívumok mellett azért egyre több negatívummal is találkoznak. Láttak a forgalmas út mellett tyúkot áruló négy éves forma kislányt, egy kisfiú pedig rálőtt az autójukra csúzlival. 

Fezben, Marokkó harmadik legnagyobb városában többen odajöttek hozzájuk, hogy nem hajthatnak tovább a belváros felé, de nehéz eldönteniük, hogy kinek a szavában bízhatnak. “A hotelben ahol megszálltunk az egyik hordár például rendőr ruhában járt, de nem volt rendőr csak van ruhája” – meséli a versenyző az egyik furcsaságot. 

Tegnap a csapat feltöltötte a készleteit, vásároltak sim kártyákat, ma hajnalban pedig célba vették a túra következő állomását Merzougát.

/címlapkép: Team African Spirit/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más