15.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapHírekKözel 120 millió forint plusz forrásra van szükség a múzeum bútoraira

Közel 120 millió forint plusz forrásra van szükség a múzeum bútoraira

Komló – A József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény 900 millió forintos támogatási összegén felül további 118 millió forintra van szüksége az önkormányzatnak bútorbeszerzésre. 

A múzeum belső bútorzatának közbeszerzési eljárásán a helyi Art-Innova Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot 150 millió forint értékben. A teljes, 900 millió forintos támogatási összegből jelenleg már csak 32 millió forint áll rendelkezésre, így további 118 millió forintot kell előteremtenie a városnak a projekt sikeres befejezéséhez.

Az összeget a 2023-2024-es költségvetés terhére biztosítják, de a Belügyminisztériumhoz is beadtak többlettámogatási igényt. Mivel a forrást mindenképpen biztosítaniuk kell a szerződés aláírásához, ezért ha nem érkezik plusz támogatás akár hitelfelvételre is sor kerülhet.

„A szükséges forrást mindenképpen, akár más feladatok kárára is biztosítani kell” – olvasható az önkormányzati dokumentumban.

Az épület kivitelezéséhez is szükség volt további 120 millió forintra

Az épület kivitelezését a szintén helyi Autókar Kft. végzi. Az építőanyagok árváltozása, illetve pótmunkák miatt 120 millió forintos többlettámogatási igényt nyújtott be melyet a még rendelkezésre álló pályázati támogatásból fedeztek. 

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más