Hírek

Korcsmár Zsolt bejelentette visszavonulását

Komló – Befejezi profi pályafutását a Komlóról indult 26-szoros magyar válogatott futballista.

A 31 éves focista a dán Midtjylland csapatában játszott, az utóbbi időben folytonos sérülések nehezítették karrierjét, döntéséről a ChampSport ügynökségnek beszélt elsőként.

“Úgy érzem, elérkeztem ahhoz a ponthoz, amikor meg kell húzni egy határt. Az elmúlt másfél évben folyamatosan sérüléssel bajlódom. A legutóbbi porcműtétem után, ami alig két hete volt, ugyan biztatott az orvos, hogy még tudnék futballozni néhány idényt, de nem akarom, hogy egy-két év miatt aztán az életem hátralévő részében fájdalmakkal kelljen élnem. Másrészt a Midtjyllandnál lejárt a szerződésem, ilyen állapotban pedig nem tudnám nyugodt szívvel azt mondani egy másik klubnak, hogy itt vagyok, számíthattok rám.”

A hátvéd arról is beszélt, hogy nem szeretne teljesen eltávolodni a futballtól. Nem zárta ki, hogy később alacsonyabb osztályokban, amatőr csapatoknál játsszon tovább.

Zsolt a Komló utánpótlás csapatában kezdett focizni, majd Pécsről Újpestre került. Első külföldi csapata a norvég Brann Bergen volt, majd a német Greuther Fürth-nél játszott, később visszaigazolt Magyarországra a Vasashoz. Pályafutását a dán FC Midtjylland játékosaként fejezte be. Legnagyobb sikerei közé tartozik a dán bajnoki cím melyet a Midtjylland csapatával szerzett, valamint a 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon nyert bronzérem. A felnőtt válogatottban legutóbb 2017-ben, Costa Rica ellen játszott.

Mint elmondta, a családjával visszaköltöztek Bergenbe, és a futballtól biztosan nem akar teljesen eltávolodni.

“Jól érzem magam Norvégiában, egyelőre itt tervezzük az életünket, de mivel magyar vagyok, mindig is Magyarország lesz az otthonom, ezért onnan sem szeretnék teljesen elszakadni. Magyarországon fogok jelentkezni az edzőképzésre, szeretnék kezdetben gyerekekkel dolgozni, tapasztalatot szerezni”

A teljes interjú itt olvasható.

Szólj hozzá!

Hirdetés