Hírek

Koncertekkel, fényfestéssel indul a pécsi adventi vásár

Pécs – Holnap, november 26-án kezdetét veszi a pécsi adventi vásár, koncertekkel, fényfestéssel, kézműves vásárral várják az érdeklődőket.

Idén több újdonsággal is készülnek a szervezők a december 23-ig tartó rendezvényre. A Széchenyi téren több mint húsz gasztronómiai és harmincnál több kézműves kitelepülő termékeiből válogathatnak a látogatók. Az árusok kiválasztása során szempont volt a különleges vagy hiánypótló kínálat, a korábbi referenciák, a kimagasló minőség, valamint a helyi vállalkozások – hangsúlyozta közleményében a pécsi önkormányzat.

A dzsámit minden este fényfestéssel díszítik, köztük gyermekrajzokkal, és a szomszédos városháza is ünnepi világítást kap.

Hétvégente koncertet és adventi népi játékokat tartanak a téren felállított színpadon. Fellép többek között a Muzsikás, a Wing Singers Gospel Choir, a Kentucky Harmony és a Hanga Banda, a Benkó Dixieland Band és a Rutkai Bori Banda. A pécsi székesegyházban pedig a hat alkalommal adventi hangversenyt rendeznek.

A gyerekek karácsonyi meséket hallgathatnak, tűzoltó autóba ülhetnek, de a Mikulás is ellátogat Pécs főterére december 5 és 6-án.

További információk és részletes program az adventpecs.hu-n.

/címlapkép: adventpecs.hu/

Hirdetés