19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekKomlón is igényelhető a többgenerációs házaknak szóló gázkedvezmény

Komlón is igényelhető a többgenerációs házaknak szóló gázkedvezmény

Komló – Megjelent az önkormányzat oldalán a nyomtatvány, amellyel igényelni lehet a többgenerációs házakra vonatkozó rezsikedvezményt.

A kérelmeket személyesen az önkormányzati hivatalban, postán a 7300 Komló, Városház tér 3. címen, elektronikus úton pedig a kekesiandi@komlo.hu e-mail címre küldve lehet benyújtani. A kérelmek beküldését követően helyszíni szemlére kerül sor, hogy ellenőrizzék az igénylő megfelel e a kritériumoknak.

Az Önkormányzat tájékoztatása:

A hatósági bizonyítvány minden esetben helyszíni szemlét követően, a ténylegesen kialakult állapotot igazolja.

Önálló lakás rendeltetési egységnek felel meg az a helyiségcsoport, ami külön jogszabály szerint meghatározott lakás rendeltetésnek megfelel, továbbá a szabadból vagy az épületen belüli közös közlekedőből nyíló önálló bejárata van.

A lakás, lakószobával rendelkező, huzamos tartózkodás céljára szolgáló önálló rendeltetési egység, melynek lakóhelyiségei úgy vannak kialakítva, hogy azok együttesen lehetővé teszik a pihenést és az otthoni tevékenységek folytatását, a főzést, mosogatást és az étkezést, valamint a tisztálkodást, a mosást, az illemhely- használatot.

A lakószoba a lakás minden olyan közvetlen természetes megvilágítású és szellőzésű, fűthető, huzamos tartózkodás céljára szolgáló, legalább 8 m2 hasznos alapterületű helyisége, amely lehetővé teszi az a pihenést és az otthoni tevékenységek folytatását.

A 30 m2-t meghaladó hasznos alapterületű lakás egy lakószobája hasznos alapterületének legalább 16 m2-nek kell lennie. Ebbe az alapterületébe nem számítható be a főző és az étkező funkció céljára is szolgáló helyiség, helyiségrész hasznos alapterülete, amennyiben az a lakószoba légterével közös.

Hasznos alapterület a nettó, határoló falazatok nélküli alapterületnek azon része, amelyen a belmagasság legalább 1,90 m.

A lakásnak fűthetőnek kell lennie, lehetőleg minden helyiségben a rendeltetésének megfelelő szellőzést, természetes megvilágítást biztosítani kell.

A tetőtér-beépítésére családi otthonteremtési kedvezményt igénybe vevők az új lakáshoz kapcsolódó lakáscélú állami támogatásról szóló támogatói okirat bemutatása esetén jogosult igénybe venni a többletdíjkedvezményt.

A nyomtatvány ide kattintva letölthető.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más