Hírek

Komlón 83 kórházi ágyat kell szabaddá tenni

Komló – A Kormány összesen 39.500 kórházi ágyat (az összes ágy 60 százalékát) üríti ki arra az esetre, ha tömegessé válnának a koronavírus okozta megbetegedések. Baranya megyében ez az első ütemben 1394 (50%), míg a második ütemben 1672 (60%) ágyat jelent. Megkérdeztük, hogyan érinti ez a döntés a Komlói Egészségcentrumot. 

 

A következő kérdéseket küldtük el a kórházvezetésnek:

  • Érinti-e a kiürítés a komlói kórházat?
  • Ha igen, hány ágyat és mely osztályokon tudnak felszabadítani?
  • Mi lesz az eddig ott ápolt betegekkel, vagy azokkal, akik ezután kerülnének be más betegségekkel?
  • Tudomásunk szerint Komlón eddig nem ápoltak koronavírusos betegeket, mert azok Pécsre, a Koronavírus Ellátó Központba kerültek. Lesz ebben mostantól változás?
  • A szurkolók gyűjtést indítottak a komlói kórház (dolgozói) számára. Szükség van az intézményben ezekre az adományokra?

 

Dr. Ságiné Dr. Polics Éva mb. főigazgató a következő válaszokat adta:

“Az Ember Erőforrás Minisztériuma által kiadott utasításoknak megfelelően megfelelő ütemterv szerint szükséges a kórházi kapacitások felszabadítása COVID-fertőzött betegek ellátása céljából. A Komlói Egészségcentrum Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ esetében április 19-ig ez 83 ágyat jelent.

A betegek hazabocsájtása szakmai szabályok megtartása mellett a kórház valamennyi osztályát érinti. Az akut ellátást igénylő belgyógyászati betegek ellátása, szakmai kompetenciájának megfelelően továbbra is folyamatos a kórház részéről.

Jelenleg kórházi ellátást igénylő, igazoltan pozitív koronavírusos betegek ellátása a Pécsi Tudományegyetemen történik. Pillanatnyilag előkészítési munkálatok történnek, annak érdekében, ha a járványügyi helyzet súlyosabbra fordul, alkalmasak legyünk ilyen betegek fogadására, ellátására.

A kórház nem kezdeményezett semmilyen adománygyűjtést, önálló lakossági mozgalom áll mögötte, természetesen a karitatív kezdeményezést nagyra értékeljük!

 

 

A fotó archív, a szerző felvétele.

Hirdetés