19.7 C
Komló
2024. június 16.
spot_img
KezdőlapHírekKomlói siker a kecskeméti bajnokságon

Komlói siker a kecskeméti bajnokságon

Komló – Léber Zoltán komlói tűzoltó főhadnagy első helyezést ért el a 2023-as Rollover lépcsőfutó bajnokságon  – adta hírül a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A március 18-án (szombaton) a Kecskeméten megrendezett, „Rollover” névre keresztelt lépcsőfutó bajnokságon 40 év feletti kategóriában első helyen végzett Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy, komlói szolgálatparancsnok. A Magyar Tűzoltó Sportegyesület által szervezett versenynek a Malom Központ adott otthont, ahol az ország hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói tehették próbára fizikai állóképességüket és szakmai tudásukat.

A bajnokság célja „Magyarország hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltói részére lehetőség teremtése az aktív sporttevékenység, a versenyzés és az egészséges versenyszellem kialakítására, valamint egy újfajta tűzoltó versenysport megismertetése” – olvasható a versenykiírásban.

A rendkívül összetett megmérettetésen a tűzoltóknak légzőkészülék használata mellett, teljes védőruházatban kellett részt venniük. A kilenc emeletnyi útvonalat különféle feladatok – tömlők kapcsolása, emelőpárna szerelése, sérült mentése, stb. – teljesítésével kellett megtenniük.

3:11,56-os célidejével Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy kategóriájában a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg összesítésben – hetvenkét versenyzőből – az előkelő nyolcadik helyezést érte el.

/forrás, címlapkép: Magyar Tűzoltó Sportegyesület/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más