21.7 C
Komló
2024. július 25.
spot_img
KezdőlapHírekKidőlt fák, leszakadt vezetékek, kiáradt csatornák, több helyen károkat okozott a tegnapi...

Kidőlt fák, leszakadt vezetékek, kiáradt csatornák, több helyen károkat okozott a tegnapi vihar

Komló – A tegnap esti viharos időjárás kapcsán huszonhárom esetben avatkoztak be baranyai tűzoltók, este hét és fél tíz között – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Legtöbbször letört, kidőlt fák okoztak forgalmi akadályt, illetve vezetékek is szakadtak le a viharban. Komlón több mint ezer fogyasztónál volt áramkimaradás vezeték leszakadása miatt, de érkezett bejelentés jégesőben, szélviharban megrongálódott tetők miatt is. A káreseteknél a megyei hivatásos tűzoltók mellett a pécsi és palkonyai önkéntesek is beavatkoztak. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség – írták.

Járdára esett cserepek Komlón. /olvasói fotó/

A legtöbb riasztás városunkból érkezett. A viharban autókra, épületekre, vezetékekre dőltek fák, faágak. Az Alkotmány utcában egy parkoló személyautóra dőlt fa, melyet a komlói hivatásos tűzoltók mellett a Pécs ÖTE tagjai távolítottak el láncfűrész és kézi erő segítségével.

Az Eon szakemberei ideiglenesen aggregátorokkal biztosítják az áramellátást

Nagyméretű fa okozott gondot az Irinyi János utcában, itt garázssorra esett terebélyes faág. A Majális téren pedig telefonvezetéket szakított le egy leszakadt faág. A városban még ma reggel is folyamatosan dolgoznak a tűzoltók, hogy megszüntessék a vihar okozta veszélyeket.

Garázsorra esett faág az Irinyi János utcában. /olvasói fotó/

Mecsekjánosiban a kiáradt víz okozott problémát. Az az Ipari úton, a Batthyány úton és az Iskola utca elején, sárfolyamok alakultak ki az úttesten.

olvasói fotó

A Városgondnokság vezetőjének tájékoztatása szerint több mint 40 fa dőlt ki a településen.

Pécsett négy beavatkozásra került sor az este folyamán. A Laufer dűlőben a hatalmas szél miatt kerítés dőlt egy kamionnak, valamint egy fa is kidőlt. A pécsi hivatásos tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.  A majláthpusztai Horgász-tónál tíz méteres fa dőlt a bekötőútra, megakadályozva ezzel a forgalmat. A siklósi hivatásos tűzoltók eltávolították az útakadályt. Sásdon, illetve Gödrén a jég okozott fejfájást, több háztető is megrongálódott az este folyamán.

/forrás, címlapkép: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más