14.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapHírekKiakadt Aleska a Taigetosz-törvény miatt

Kiakadt Aleska a Taigetosz-törvény miatt

Komló-Budapest – Kedden elfogadta a parlament a köznevelési törvény azon módosítását, amely 2018-tól például megszünteti annak a lehetőségét, hogy a tanulási nehézséggel küzdő gyerekek bizonyos tantárgyak esetén felmentést kapjanak az osztályzás alól.

Városunk szülöttét Aleskát, azaz Sáfrány Emesét is felháborította a törvénymódosítás. A felnőttfilmesként ismerté vált, jelenleg légtornászként egyre sikeresebb celeb is érintett a téma kapcsán.

„mérhetetlenül elkeserít, ugyanis eddig sohasem beszéltem róla, hogy én magam is diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás vagyok, tehát nagyon jól ismerem ezek hátrányait a tanulás terén, saját bőrömön tapasztaltam, hogy sajnos így sem kapunk kellő segítséget, de nem ám aztán most …”

„Először is szeretném tisztázni, mert sokszor elsiklanak az igazi jelentés fölött, hogy a diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia RÉSZ-képesség zavar! Ami azt jelenti, hogy ép intellektus mellett a várthoz képest alulteljesít vagy az olvasás, vagy az írás, vagy a számolás terültén. Tehát amikor róluk gondolkodunk, ne suta, butácska gyerekekre vagy felnőttekre gondoljunk. De mindenképpen úgy vélem, a mai oktatási rendszerben hátránnyal indulnak, és Magyarországon az oktatás közel sem tart ott, hogy számukra megfelelő módon foglalkozzanak az ilyen gyerekekkel/ felnőttekkel.
Bízom benne, hogy a jövőben a diszesek megfelelő segítséget kapnak!”

 

/címlapkép: Sáfrány Emese Facebook/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más