25.7 C
Komló
2024. július 18.
spot_img
KezdőlapHírekKevesebb fűtés és világítás, Komlószerte spórolnak az óvodák

Kevesebb fűtés és világítás, Komlószerte spórolnak az óvodák

Komló – Hasonló intézkedéseket tesznek a város óvodái és bölcsödéi a spórolás érdekében – derül ki az önkormányzat munkaanyagából.

Intézkedési tervet kellett készíteniük az önkormányzati fenntartásban lévő intézményeknek, így a város óvodáinak és bölcsödéinek is, hogy kiderüljön, hol mivel tudnak spórolni.

Az intézményvezetők önkormányzatnak küldött válaszaiból azt láthatjuk, hogy szinte mindenhol ugyanazt az egy-két dolgot tudják megtenni az energiafelhasználásuk csökkentése érdekében.

Nyolc lámpából csak négy fog égni a Napocska csoportban

Az óvodák áramfelhasználásukat nagyrészt az izzók kicsavarásával tudják csökkenteni. A dokumentum szerint általában a világítás felét tervezik lekapcsolni a legtöbb helyen. Emellett ügyelnek, hogy a nem használt elektromos készülékeket kikapcsolják. A fűtést mindenhol a megengedett 20 fokra állítják. A Családsegítőnél pedig olyan komolyan veszik a limitet, hogy direkt ebből a célból hőmérőket szereltek fel a használatban lévő helyiségekbe, hogy ellenőrizni tudják, valóban 20 fok van-e.

Szintén a fűtéssel való spórolás miatt egyes helyeken a hosszabb szellőztetéseknél lecsavarják a radiátort, mások azt írták, hatékonyabb szellőztetésre törekszenek. Emellett olyan alapvető dolgokat tudnak még megtenni az intézményekben, minthogy a nem használt helyiségekben lekapcsolják a lámpát és a fűtést.

A várost érintő korlátozásokról a holnapi rendkívüli testületi ülésen fognak dönteni.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más