3.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekKapukat, padokat rongáltak meg a kutyafuttatón

Kapukat, padokat rongáltak meg a kutyafuttatón

Komló – Ismeretlenek randalíroztak vasárnapra virradó éjjel a szilvási kutyafuttatón. Leszedték a kapukat, a gumiabroncsokat szétdobálták, és még a padokat is kiszedték a földből. Reggel a kutyások szembesültek a csatatérrel.

Szombat este még minden rendben volt az egykori Felsőszilvási Óvoda udvarán kialakított kutyafuttatón. Reggel azonban már áldatlan állapotokkal szembesültek azok, akik sétálni vitték kedvenceiket. Valakik éjjel igyekeztek tönkretenni mindazt, amit a város és a lakók közösen felépítettek: a kapukat leszedték, az ülőkének használt gumiabroncsokat szétdobálták, és még a leásott fapadokat is kiszedték a földből.

Fotó: Csorba Ildikó/FB

A kutyatulajdonosok értesítették az esetről Mink Ernőt, a terület önkormányzati képviselőjét, aki azonnal a helyszínre sietett.

– Elég durva látvány fogadott minket,  pedig már megszokhattuk volna: az emberek egy része szereti tönkretenni mások munkáját, legyen szó buszmegállóról vagy épp fitnesz parkról. Tényleg ilyenek vagyunk, mi komlóiak? Ezek az emberek vagyunk mi? – tette fel a (nem is annyira) költői kérdést a képviselő. – Üzenem azoknak, akik ezt tették, hogy hiába szedik ki a padokat, újra vissza fogjuk tenni. Bírjuk paddal. És a kapukat is megjavítjuk. Nem hagyjuk, hogy elrontsák mások örömét!

Fotó: Csorba Ildikó/FB

– És ugyanez lesz a többi tárggyal is – tették hozzá a kutyások. – Amit ellopnak, azt pótoljuk, amit szétdobálnak, azt megkeressük és visszahozzuk. Lehet piásan hülyeségeket csinálni, lehet rongálni, értelmetlenül cselekedni, de ez a kutyafuttató a miénk és az is marad: bármi kárt okoznak ott, helyre fogjuk hozni. A rongálók pedig egyszer le fognak bukni, és amikor megkapják jogos büntetésüket, majd elgondolkozhatnak azon, mennyire értelmetlen és káros, amit csinálnak – hangsúlyozták.

Az érintett kutyafuttatót tavaly alakították ki Mink Ernő javaslatára – és a szilvási kutyások nagy örömére. Azóta a Városgondnokság padot és asztalt is kihelyezett a futtatóra, a gazdik pedig – a Kétfarkú Kutyapárt anyagi támogatásával – ülőkéket, itatót, hulladéktárolókat és virágtartókat készítettek mellé.

    

Mivel mindenkinek sok munkája van benne, érthető, hogy a rongálás rosszul érintette a lakóközösséget. Éppen ezért arra kérnek mindenkit, ha bármi információval rendelkeznek a vandálokról, jelezzék Mink Ernőnek, a rendőrségnek, vagy nekünk privát üzenetben. A helyreállítás egyébként az önkormányzati képviselő segítségével már vasárnap reggel megtörtént.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más