19.4 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapHírekJégeső, kidőlt fák - több helyen károkat okozott az esti vihar

Jégeső, kidőlt fák – több helyen károkat okozott az esti vihar

Komló – Főként épületekre dőlt fák és letört ágak miatt kértek segítséget a tűzoltóktól.

Intenzív csapadékkal és erős széllel csapott le tegnap este a vihar Baranyára, amely fákat döntött ki, ágakat szakított a közutakra, járdákra, kerítésekre és vezetékekre. Komlón hatalmas jégeső is tombolt, többcentis jégdarabok verték el a várost. A látványról számos videó és fotó készült.

Több helyen fák dőltek a közutakra. Akadtak olyan esetek, ahol a villanyvezetéken fennakadt ágak eltávolításához, valamint ingatlanokba befolyt víz kiszivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét tegnap este. A letört faágak/kidőlt fák Mánfán és Magyarszéken is lassították a forgalmat, Árpádtető és Pécs között pedig egy autó csúszott az árokba.

Útradőlt fa a Kőlyuki betérő közelében. /fotó: H Richárd/Facebook/

És ma sem lesz sokkal jobb idő: az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint kedden is számítani lehet zivatarokra, viharos széllökésekre és jégesőre. Napközben a Dunától keletre, valamint a Dél-Dunántúlon előfordulhatnak heves zivatarok is erősen viharos, károkozó (90 km/h-t meghaladó) szélrohamok, illetve akár 3-5 cm-t elérő, néhol esetleg ezt meghaladó átmérőjű jég kíséretében. Ezeken a tájakon az egymást követő zivatarcellákból néhol akár 30-40 mm-t meghaladó csapadék is összejöhet.

/címlapkép: György Krisztián/Facebook/

Forrás: katasztrofavedelem.hu

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más