Hírek

Itt a lista: ezeken a közterületeken kell a maszkot viselni Komlón

Komló – Megszületett a döntés. 

Ahogy arról beszámoltunk, kedd este fél 11 körül jelent meg a Magyar Közlöny, amelyből kiderültek a koronavírus miatti korlátozások részletei.

Ennek egyik pontja, hogy:

  • a maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

A komlói önkormányzat szerdán döntött a komlói helyszínekről, amely szerint:

Komló város területén kötelező, az alábbi helyeken orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban együtt: maszk) olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje:

  • a működő közintézmények, elsősorban a köznevelési, szociális, valamint ügyfélfogadást bonyolító intézmények főbejáratától számított 50 m-en belüli távolságban,
  • nagyáruházak (Tesco, Lidl, Penny, Spar,) parkolóiban, valamint a piac-és vásárcsarnok teljes területén és az ahhoz tartozó parkolók területén,
  • a Berek utcára csatlakozó parkoló és a Berek udvar területén, az Eszperantó téri parkoló, a Tröszt épület előtti és a Tröszt utcából megközelíthető kavicsos parkoló, valamint Sportközpont mögött a Bem utcára csatlakozó parkoló területén,
  • valamint a Petőfi tér és a Zrínyi tér teljes területén.

Azokon a közterületeken, amelyek a hirdetményben nem kerültek rögzítésre, a maszk viselése nem kötelező.

A város területén működő kutyafuttatók nyitva tartása nem módosult, azok a kijárási tilalommal nem érintett időszakban továbbra is látogathatóak.

A hirdetményben meghatározott – és a Korm.rendeletben, valamint az önkormányzati rendeletben rögzített – védelmi intézkedések betartását a rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével ellenőrzi. A védelmi intézkedések be nem tartása a Korm. rendelet 13. pontjában foglalt jogkövetkezményeket vonja maga után.

Jelen hirdetményben közzétett rendelkezések a központi szabályokhoz igazodva, azok megváltoztatásáig érvényesek.

 

Szinte minden bezár

A Komló Város Önkormányzat Közösségek Háza és Színház Művelődési Központ, valamint a Komló Város Önkormányzat József Attila Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény intézmények látogatása és e helyszíneken való tartózkodása– az ott foglalkoztatottak kivételével – tilos.

A Komló Városi Sportközpont, a KBSK, valamint a Szilvási városrészben található zárható, elkerített, labdajátékok céljára használható rekortán borítású sportpálya külső látogatók számára zárva tart.

A KRESZ park és a futópálya a központi előírások szigorú betartásával, egyéni sporttevékenység gyakorlása céljából továbbra is látogathatóak.

A vendéglátó üzletek (étterem, kocsma, cukrászda) zárva tartanak. Éttermekben és cukrászdákban az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni, ott kizárólag az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében – az ehhez szükséges időtartamig megengedett a tartózkodás.

A köznevelési intézmény, valamint a szakképző intézmény menzáján kizárólag a nevelési, oktatási intézmény dolgozóját, illetve a nevelési, oktatási intézmény tanulóját szolgálják ki.

 

A további szabályokról itt lehet olvasni:

 

Ezek a szabályok élnek éjféltől

Kedd este fél 11 körül megjelent végre a Magyar Közlöny, amelyből kiderültek a részletek. A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata.

Szólj hozzá!

Hirdetés