Hírek

Inkább lebontaná a pályáját az egyik hetényi lovas egyesület mint hogy megossza a másikkal

Hosszúhetény – Konfliktus alakult ki két hosszúhetényi lovas egyesület között a lovas pálya használata miatt.

Az A falu: Hosszúhetény Facebook oldal szúrta ki a csörtét. A Zengő Lovas Egyesület és az Ülő Bika lovas klub két vezetőjének konfliktusa a település legutóbbi testületi ülésén is téma volt. Az ülés jegyzőkönyve szerint Lakatos Gábor a Zengő Lovas Egyesület elnöke annyira megharagudott a falu másik lovas klubjának vezetőjére Ignácz Attilára, hogy inkább visszaállítaná az általuk épített pálya eredeti állapotát mint, hogy megossza azt a többi lovassal.

Ignácz szerint a sérelem oka, hogy egy korábbi rendezvényük kapcsán esőnapként a Zengő Lovas Egyesület rendezvény programjának napját jelölték meg. Részükről ez nem volt szándékos a pályázat keretein belül, határidők miatt szükséges a két időpont kijelölése, ez csak véletlen volt – áll az ülés jegyzőkönyvében.

Ignáczék amúgy összesen 4 rendezvényt szeretnének tartani a pályán. Több képviselő azt javasolta a pályát építő egyesület szedjen bérleti díjat a terület használatáért, de Lakatos hajthatatlan volt, ragaszkodott ahhoz, hogy a másik egyesület ne használhassa a pályájukat.

dr. Csörnyei László a település polgármestere elmondta, hogy nem teheti meg azt az önkormányzat, hogy egyeseket kizár a pálya használatából. A jegyző szerint a közösség érdekeit kell nézni, nem egyéni érdekeket vagy sérelmet.

A képviselő-testület végül egyhangúan megszavazta a Zengő Lovas Egyesülettel kötött szerződésük módosítását, hogy mások is használhassák a lovas pályát.

/címlapkép: Lovas verseny Hosszúhetényben, forrás: A falu: Hosszúhetény Facebook, fotó: B.M/

Szólj hozzá!

Hirdetés