Baranya – A déli határmenti régió nemzetiségeinek konyháját bemutató szakácskönyvet jelentetett meg a Gyeregyalog.hu Egyesület.
A Baranyai ökoszakácskönyvben az izgalmas ételek és sütemények mellett különféle lekvárok, italok és egyéb különlegességek receptjei is helyt kaptak. Az izgalmas receptek mellett érdekes hozzávalókkal is találkozhatunk. Nagy hangsúlyt fektettek a szerzők a vadnövények konyhai felhasználásának bemutatására.
A könyv szerzői:
- Dénes Andrea botanikus, a pécsi Természettudományi Múzeum munkatársa, az Erdőkóstoló blog szerzője, az ehető vadnövények szakavatott ismerője
- Várnai Anna, a pécsi Kóstolda megálmodója
- Szakács Éva, a “Mecsekalja Szakácsnéja”, falusi vendéglátó, a Mecsek Zöldút egyesület egyik motorja
- Gayer Éva, a német nemzetiség hagyományainak hobbi kutatója
- Bosnyák Ibolya horvátországi helyi termelő, a legistenibb ájvár készítője
- Sipos Zsivics Tünde, a horvátországi Baranyai Júlia Népfőiskola igazgatója, számos néprajzi kutatás elindítója / résztvevője
- Német Ibolya Biobia, a könyv szerkesztője, környezeti nevelő, falusi vendéglátó, a Mecsek Zöldút Egyesület egyik motorja
A könyv ingyenesen letölthető az alábbi linkről.