Hírek

Ingyenesen letölthető a Baranyai ökoszakácskönyv

Baranya – A déli határmenti régió nemzetiségeinek konyháját bemutató szakácskönyvet jelentetett meg a Gyeregyalog.hu Egyesület.

A Baranyai ökoszakácskönyvben az izgalmas ételek és sütemények mellett különféle lekvárok, italok és egyéb különlegességek receptjei is helyt kaptak. Az izgalmas receptek mellett érdekes hozzávalókkal is találkozhatunk. Nagy hangsúlyt fektettek a szerzők a vadnövények konyhai felhasználásának bemutatására.

A könyv szerzői:

  • Dénes Andrea botanikus, a pécsi Természettudományi Múzeum munkatársa, az Erdőkóstoló blog szerzője, az ehető vadnövények szakavatott ismerője
  • Várnai Anna, a pécsi Kóstolda megálmodója
  • Szakács Éva, a “Mecsekalja Szakácsnéja”, falusi vendéglátó, a Mecsek Zöldút egyesület egyik motorja
  • Gayer Éva, a német nemzetiség hagyományainak hobbi kutatója
  • Bosnyák Ibolya horvátországi helyi termelő, a legistenibb ájvár készítője
  • Sipos Zsivics Tünde, a horvátországi Baranyai Júlia Népfőiskola igazgatója, számos néprajzi kutatás elindítója / résztvevője
  • Német Ibolya Biobia, a könyv szerkesztője, környezeti nevelő, falusi vendéglátó, a Mecsek Zöldút Egyesület egyik motorja

A könyv ingyenesen letölthető az alábbi linkről.

Szólj hozzá!