12.7 C
Komló
2023. március 26.
KezdőlapHírekIdén 30 éves a Leo Amici, a színházban ünnepel az alapítvány

Idén 30 éves a Leo Amici, a színházban ünnepel az alapítvány

Komló – Jubileumi előadással készül az idén 30 éves Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány fenntartásában működő rehabilitációs intézet.

Idén lett 30 éves a Leo Amici alapítvány szenvedélybetegek számára fenntartott rehabilitációs intézete. A jubileum alkalmából június 25-én szombaton, délelőtt 10:00 órai kezdettel a Komlói Színház- és Hangversenyteremben tartanak ünnepi előadást.

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak. Aki pénzbeli adományokkal is szeretné támogatni az intézetet annak a helyszínen lesz lehetősége rá.

A megnyitó beszédek után egy színházterápiás előadást nézhetnek meg a jelenlévők. A rendezvény meghívott díszvendége dr. Hoppál Péter kulturális államtitkár, a térség országgyűlési képviselője lesz.

A Leo Amici 1992 óta segíti a függőségekben szenvedők felépülését

A jelenlegi Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány és a jogelőd Leo Amici Alapítvány 1992 óta működteti sikeresen Komlón – a befogadó városban, a változások völgyében – az alkohol-, drog- és gyógyszerfüggőséggel küzdők, esetenként viselkedési függőségekben szenvedők rehabilitációs/terápiás kezelésével foglalkozó Rehabilitációs Intézetét.

A kezdeti időkben még koedukált Intézet Magyarország egész területéről fogadja a jelentkezőket, az utóbbi években viszont már csak férfiakat. Számukra bentlakásos formában, hosszúterápiás módszerrel, a terápiás közösség támogatásával nyújt felépülési lehetőséget és biztonságot nyújtó közeget.

A 12 lépéses önsegítő terápiás közösségként működő Intézet életében a csoportterápia, a munkaterápia, a sportterápia, a miliőterápia, a hozzátartozói csoportok és a félutas program mellett kiemelt szerepet játszik a színház- és mozgásterápia, amelyik a leginkább alkalmas a személyesség, a saját élmények, érzések kivetítésére, megélésére, ezáltal a feldolgozás segítésére.  Itt formálódott ki a ma Magyarországon egyre több helyen alkalmazott színházterápia mai gyakorlata.

Az elmúlt években az önálló színházterápiás előadásokat hazánkban sok helyen láthatta a közönség, de ezek ma már az online térben is elérhetők. A terápiában résztvevő kliensek és az itt dolgozó szakemberek más-más szerepben, de mindannyian a közösség tagjai.

Ebben a közösségben közösek a céljaink, együtt vagyunk jóban és rosszban. Az együttlét új, egészséges módjait kialakítva tanulunk élni és fejlődni. Nyitottan és őszintén megosztjuk egymással tapasztalatainkat, erőnket és reményeinket. Megtanulunk törődni magunkkal, társainkkal és a közösséggel. Különbségeink ellenére erős kötelék tart össze minket: a felépülés szándéka – írták közleményükben.

/címlapkép: www.leoamici.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más