25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapHírekHolnap délig még alá lehet írni az ellenzék népszavazási kezdeményezését Komlón

Holnap délig még alá lehet írni az ellenzék népszavazási kezdeményezését Komlón

Komló – Városunkban is gyűjtik az aláírásokat az ellenzék által kezdeményezett népszavazásért.

Aki szeretné holnap (január 7-én) 12 óráig még aláírhatja az ellenzék népszavazási kezdeményezését Komlón a Demokratikus Koalíció piramis házban található irodájában (cím: Kossuth Lajos utca 79).

Ahhoz, hogy a választások napjáig kiírják a népszavazást 200 ezer aláírást kell összegyűjtenie az ellenzéknek. Ha ez sikerül két kérdésről lehet majd szavazni, az egyik az álláskeresési járadék meghosszabbítása, a másik pedig a Fudan Egyetem ügye.

Magyarországon jelenleg 3 hónapra szól az álláskeresési járadék, ezt szeretné 9 hónapra növelni az ellenzék. A másik kérdés a kormány által 540 milliárdosra becsült, a tervek szerint nagyrészt kínai hitelből épülő Fudan Egyetem megvalósítása ellen szól.

A pontos kérdések így hangzanak:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Szombaton a piacon is alá lehet majd írni

Január 8-án, szombaton délelőtt 8 és 11 óra között a Momentum Mozgalom aktivistái a helyi piacon gyűjtik majd az aláírásokat.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más