21.7 C
Komló
2024. június 16.
spot_img
KezdőlapHírekHóhelyzet, balesetek- frissül!

Hóhelyzet, balesetek- frissül!

20:20 szombat esti összefoglaló

A reggeli óráktól a hó olvadása miatt újabb vezetékszakadások, fakidőlések, ágleszakadások voltak, amelyek következtében további üzemzavar jelentkezett a megye egyes településein.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a szerelő csoportok folyamatosan dolgoztak, valamint további szerződött alvállalkozók bevonása is megtörtént a mielőbbi helyreállítás érdekében. A munkát terepes autók, nehézgépjárművek bevonásával végezték a szakemberek, mivel a havas, átázott erdős szakaszok csak ilyen módon érhetőek el.

A szolgáltatás kiesés 7 településen (Almamellék, Almáskeresztúr, Dinnyeberki, Hosszúhetény, Ibafa-Korpád, Komló és Orfű), összesen 1900 fogyasztási helyet érintett.

Az áramszolgáltató és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a káresemények elhárításában együttműködve járt el. Az áramkimaradással érintett településekkel a katasztrófavédelmi kirendeltségek folyamatosan tartják a kapcsolatot, azonban eddig lakosságvédelmi intézkedésre – melegedőhelyek megnyitására – nem volt szükség.

Baranya megyében a távolsági autóbuszok menetrendszerint közlekednek, fennakadás nincs. A vonatközlekedésben sincs kimaradás, késés az időjárás miatt.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

—————————————————————————–

08:40 Reggeli helyzetjelentés (2017.01.14.)

A fő- és a mellékutak burkolata a havazásban érintett területeken, illetve a Dunántúl déli részén havas, letaposott havas, hókásás, illetve latyakos. A látási viszonyok általában jók, az intenzív csapadékkal érintett területeken 100 és 300 méter közötti a látótávolság.

Szombaton 9 órától megnyitja kapuit a pécsi sípálya, elő a sílécekkel! 

Forrás: bama.hu

Fakidőlés, áramkimaradás

Az este folyamán Komló térségében 7 fakidőlés esethez vonultak a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói. A fakidőlés mellett a havas útviszonyok miatt árokba csúszott jármű kimentését is elvégezték.

A nagymértékű csapadék okozta műszaki meghibásodások miatt több településen áramkimaradással szembesültek a fogyasztók. 14 településen 960 fogyasztót érintően szünetel(t) az áramszolgáltatás. A szolgáltató szakemberi Bükkösd, Bükkösd-Gorica, Dinnyeberki, Drávasztára, Feked, Helesfa, Hetvehely-Kán, Ibafa-Korpád, Kovácsszénája, Okorvölgy, Okorvölgy-Szabadságmajor, Szentkatalin, Szentkatalin-Karácodfa és Szentkatalin-Képespuszta településeken folyamatosan dolgoznak a meghibásodás megszüntetésén és a fogyasztás helyreállításán.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

————————————————————————

21:30 Újabb balesetekről nem érkezett hír Komló térségében, az utak havasak, de egyelőre járhatóak.

Holnap már csak kevés csapadék valószínű, és előbukkanhat a nap is. Az időkép.hu szerint szombaton -1, +2 fok várható.

———————————————————————–

18:40 Határtetőn egy teherautó és egy személyautó állja el a forgalmat, rendőrök irányítanak. Pécsen, a Bálicsi úton keresztben állnak a buszok. (Olvasói jelzések.)
Teherautó-forgalom korlátozás Mecseknádasd és Pécsvárad között

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Baranya Megyei Igazgatósága 18:30 órától elrendelte a 7.5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó járművek forgalom-korlátozását a 6. sz. főút Mecseknádasd és Pécsvárad közötti szakaszán.
A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság véleményének figyelembe vételével a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Baranya Megyei Igazgatósága 2017. január 13. napjának 18:30 órájától részleges forgalomkorlátozást rendelt el a 6. sz. főút Mecseknádasd és Pécsvárad közötti szakaszán.

A döntés értemében a 7.5 t legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó járműveket Mecseknádasdnál a hidasi benzinkúthoz, Pécsváradnál a benzinkút előtti 6-os sz. főúti leállósávba terelik ki.

A részleges forgalomkorlátozás feloldásáról 2017. január 14. napján 8:00 órakor hoznak döntést.


17:50 Keresztbeállt egy busz a mánfai nagykanyarban Árpádtető felé, teljes a káosz, aki teheti, kerüljön!

Elakadt egy kamion a mecseknádasdi szerpentinen. Egyelőre nem tudjuk, hány sávot foglal el.

Kamionstop Zala, Somogy és Baranya megyében:

Horvátországot délutánra erős csapadékhullám érte el, intenzíven havazik, ezért a déli határszakaszon már korlátozzák a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik közlekedését, 17.00 órától nem léphetnek ki az érintett járművek Horvátországba.

(Forrás: közútkezelő)

————————————————————————

16:20 Az M6-os autópályán, Pécs felé két személyautó és egy tartálykocsi karambolozott, mindkét sávot lezárták, csak egy sáv használható.

A 6-os főúton a 161-es km-ben, Hidas és Bonyhád között baleseti helyszínelés miatt a fél útpályát lezárták.

A 6-os főúton a 197-es km-nél, Pécs átkelési szakaszán a bevásárló központnál két személyautó ütközött össze, útszűkület lassítja az előrejutást.

(Forrás: közútkezelő)

———————————————————————–

13:30 Komlót is elérte az ítéletidő kora délután: havas eső, hó, viharos szél. Balesetről egyelőre nincs tudomásunk, de aki teheti, inkább ne induljon útnak.

A közútkezelő tájékoztatása szerint az előrejelzések alapján az ország középső és észak-keleti részén a késő esti órákig további 15-20 cm, a hegyekben akár 25 cm-es hó is eshet. A Dunántúlon az esőt szintén hó váltja, váltotta fel.
Emiatt azt javasolják, hogy aki teheti, halassza holnapra utazását.

További aktuális közlekedési információk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform osztályának www.utinform.hu weboldalán.

Folyamatosan követjük az eseményeket, ha közérdekű bejelentést kapunk, azonnal megosztjuk.

Mindenki közlekedjen óvatosan!

Fotó: K. Eszter

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más