26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapHírekHógolyózápor hullott a Fidesz irodára

Hógolyózápor hullott a Fidesz irodára

Komló – Nagyjából 150-200 tüntető gyűlt össze szombat délután Komló belvárosában a sűrű havazásban és erős szél ellenére, hogy tiltakozzanak a rabszolgatörvény ellen. 

A tömeg a Zrínyi tértől a Városháza elé vonult át a Momentum komlói és pécsi tagjainak vezetésével – a tüntetőket 3 rendőrautó kísérte. A sorban MSZP-s, DK-s, Árpádsávos és Új Kezdetes zászlók is felbukkantak, leghangosabban az „Orbán takarodj!” szólt, de itt is megjelent az autók szélvédőin az „O1G” felirat.

A Városház téren Nemes Balázs és Hidegkuti Szabolcs köszöntötte a tüntetőket. A Momentum képviselői felszólították a fideszes Polics József „úgynevezett polgármestert” (sic!), hogy utasítsa el a rabszolgatörvényt és álljon ki a dolgozó komlóiak mellett. Ezután az aktivisták segítségével kiragasztottak néhány példányt az öt pontos követelésből az önkormányzat épületének ajtajára.

Végül a momentumos képviselők hógolyó csatára hívták ki a tüntetés résztvevőit, amelynek köszönhetően hamarosan hógolyó zápor hullott a szomszédos épületben lévő Fidesz iroda ajtajára. Nemes Balázs az iroda postaládájába is bedobta az ötpontos követelést, majd közölte, egyúttal kihívják a komlói fideszes képviselőket egy hógolyózásra, amelynek idejét és helyét ők választhatják meg.

A nagyjából fél-háromnegyed órás tüntetés ezzel véget is ért, a Városház tér hamar kiürült. Utoljára hasonló méretű megmuzdulás Komlón a börtönépítés terve ellen volt, valamint akkor, amikor a bányászok rokkantnyugdíját elvették.  A határozatot az akkor még országgyűlési képviselő Polics József is megszavazta, emiatt egy volt bányász pofon is ütötte.

További képek a Napi Komló Facebook oldalán.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más