19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekHétfőtől kezdik elszállítani a kidobott karácsonyfákat

Hétfőtől kezdik elszállítani a kidobott karácsonyfákat

Komló – Január 9. és 31. között gyűjti be a feleslegessé vált fenyőfákat a Dél-Kom.

Jövő hét hétfőtől kezdik begyűjteni a kidobott karácsonyfákat. A fákat az egyes utcákhoz tartozó kommunális hulladék szállítási napokon, kapacitástól függően szállítják el, egészen január 31-ig.

A cég azt kéri, hogy a fákat csupaszon, azaz a díszektől, karácsonyfatalptól, egyéb hulladékoktól – mint például szaloncukor, papír – mentesen tegyék ki a konténerek mellé, úgy, hogy az a hulladékszállító gépjárművel könnyen megközelíthető legyen. A másfél méternél nagyobb fákat pedig előnyös kettévágni, hogy ne akadályozza a forgalmat.

A pécsiek felajánlhatják városuknak a karácsonyfáikat

A pécsieknek egy szuper lehetőségük is van, aminek a bevezetését helyben is mérlegelhetnék, főleg az egész várost érintő tavalyi fenyőpusztulás miatt. A Dél-Kom azon pécsi ügyfelei ugyanis, akik földlabdás fenyőfát vásároltak, és nem tudják vagy nem szeretnék otthon elültetni, felajánlhatják a városnak.

A fákat a BIOKOM Nonprofit Kft. központi épületében, a Pécs, Siklósi út 52. szám alatt lehet leadni január 31-ig. Az ily módon összegyűjtött fák a városi Csemetekertbe (Tüskésréti út) kerülnek tavaszig, ahol a szakszerű gondozás után Pécs valamelyik zöldfelületén találnak otthonra.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más