9.7 C
Komló
2023. március 22.
KezdőlapHírekHét Domb Filmfesztivál - várják a filmeket

Hét Domb Filmfesztivál – várják a filmeket

Komló – Amatőr és profi alkotók munkáit várják dokumentumfilm, animációs film, kisjátékfilm, ismeretterjesztő, gyerek- és nemzetközi filmes kategóriákban május 31-ig az első alkalommal meghirdetett komlói Hét Domb Filmfesztiválra.

Ahogy arról korábban a Napi Komlón beszámoltunk (lásd ITT ), idén első alkalommal rendezik meg Komlón a Hét Domb Nemzetközi Filmfesztivált. A filmfesztivált elsősorban azért hívták életre, hogy a magyarországi és a határon túli filmesek alkotásai nagyobb figyelmet kaphassanak. Azóta az is kiderült, milyen filmekkel, meddig és hogyan lehet nevezni.

Szeptember 18. és 21. között a közönség az előválogatón átjutott filmeket tekintheti meg napi, tematikus blokkokban, a fesztiválnak és majd a díjátadónak is helyet adó Komlói Színház- és Hangversenyteremben.

Kategóriák

A felnőtt alkotók ismeretterjesztő és természetfilm, valamint dokumentumfilm kategóriában maximum 55 perc hosszúságú, szabadon választott témájú filmmel nevezhetnek, az animációs blokkba pedig bármilyen technikával készült, maximum 30 perc hosszúságú munkákat vár a zsűri.

A kisjátékfilmesek műfaji vagy technikai korlát nélkül maximum 35 perc hosszúságú filmeket nevezhetnek, míg az egyéb kategóriába maximum öt perc hosszúságú klipek, reklámok, promóciók, filmelőzetesek vagy egyéb filmes munkákkal lehet jelentkezni.

A nemzetközi szekcióba a szervezőbizottság olyan külföldi filmalkotásokat vár, amelyek a többi kategóriák elvárásainak megfelelnek.

A gyermekfilmes pályázók öt kategóriában; animáció, dokumentum-, rövidjátékfilm, videoklip és egyéb kategóriában nyújthatják be filmjeiket, amelyeket a gyermekfilmezés és oktatás területén kiemelkedő munkát végező szakemberek bírálnak el.

A gyermekfilmes szekció díjátadója szeptember 21-én lesz, a felnőttek versenyének gáláját pedig másnap, szeptember 22-én tartják.

A fesztiválra egy alkotó egy kategóriában csak egy művel nevezhet január közepétől a komlomedia.hu weboldalon keresztül.

A díjazás (gyermekfilm szekció):

Öt kategóriában első, második és harmadik hely tárgyjutalomban, oklevél és plakett jutalmazásban (HD handycam, sportkamera, 128GB pendrive) részesül.

2017. szeptember 22-23-án várják a fesztiválra benevezett alkotókat. A zsűri előválogatáson átjutott filmeket versenyeztet a döntőben. A döntőbe jutott produkciók alkotóit a szervezőbizottság 2017. augusztus 31-ig kiértesíti. Ők péntektől (szept. 22.) vasárnap (szept. 24.) reggelig teljes ellátással a házigazdák vendégei + 1 fő.

Pénteken és szombat délelőtt szakmai programok, találkozók, vitafórumok várják az alkotó közönséget. Szombat 18 órakor az I. Hét Domb Filmfesztivál ünnepélyes díjátadó rendezvénye kísérőprogramokkal, neves közéleti személyekkel.

Hat kategóriában első, második és harmadik hely pénzjutalomban, oklevél és plakett jutalmazásban részesül.

Az I. Hét Domb Filmfesztiválnak otthont adó intézmény a Komlói Színház- és Hangversenyterem, mely a rendezvény ideje alatt folyamatosan várja az érdeklődőket.

A jelentkezés menete:

A nevezési határidő 2017. május 31.

A filmfesztiválra csak elektronikus úton lehet jelentkezni. Az online jelentkezési lap a komlomedia.hu weboldalon érhető el. Nevezésre csak regisztráció után van lehetőség (hozzáférési adatok a nevezést visszaigazoló e-mailben). A nevezés a benevezett film űrlapjának teljes kitöltése és a film elküldésével válik teljessé. A film feltöltésére csak az űrlap kitöltése után van mód.

Egy alkotó egy kategóriában csak egy művet indíthat a fesztiválon!

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más