15.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapHírekHangfelvétellel zsarolta megbízóját egy sásdi betegápoló, három évre ítélték

Hangfelvétellel zsarolta megbízóját egy sásdi betegápoló, három évre ítélték

Komló – A Komló Járásbíróság március 8-i tárgyaláson zsarolás bűntettének kísérlete miatt három év börtönre, négy év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatályú betegápolói, illetve beteggondozói foglalkozástól eltiltásra ítélte azt a sásdi nőt, aki azzal zsarolta megbízóját, hogy az siettetni szerette volna az anyósa halálát. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság szerint a vádlott betegápoló 2021. szeptemberétől kezdte gondozni a sértett nő anyósát. Egy beszélgetés során rájött, hogy az idős asszony ápolása a sértett számára különös lelki és fizikai terhet jelent, ezért azt hazudta neki, hogy tud olyan gyógyszert szerezni, ami meggyorsítja a halálát. A sértett ebbe belement és elkezdték adagolni a tablettákat.

Az idős asszonyt előbb hasmenés gyötörte, majd október 18-tól fel sem tudott kelni az ágyból. Három nappal később, október 21-én – a halál sorszerű, természetes bekövetkeztével – elhunyt.

Az ápoló hangfelvételeken rögzítette a sértettel való beszélgetéseit, azt is, hogy, az idős asszony halálának sürgetését kérte. Majd azzal zsarolta meg, hogy nyilvánosságra hozza ezeket, amennyiben nem fizet neki hárommillió forintot. A sértett a fenyegetés hatására még aznap feljelentést tett.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be ellene elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése végett, így az ítélet nem jogerős.

/címlapkép: Google/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más