17.1 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapHírekHálózatfejlesztésbe kezdett a Telekom, városszerte jön a 2 gigabites net

Hálózatfejlesztésbe kezdett a Telekom, városszerte jön a 2 gigabites net

Komló – A tavalyi évben hálózatfejlesztésbe kezdett városunkban a Magyar Telekom. A munkálatokat idén tovább folytatják.

A múlt évben Kökönyösben, az Arany János utcában, a Vörösmarty és a Kazinczy utca környékén, összesen 2700 háztartásban korszerűsítették a Telekom hálózatát. A fejlesztés eredményeként a néhányszor 10 Mbps sávszélesség helyett az új optikai hálózaton már akár 2 Gbps-os sávszélességet is tudnak biztosítani az ügyfeleknek.

Jelenleg a Petőfi utcában dolgoznak. /fotó: 7300/

A munkálatok idén tovább folynak, eddig a belvárosban 600 háztartásba kötötték be az új optikai kábelt. Jelenleg a Petőfi és a Gagarin utca térségében dolgoznak, itt várhatóan a félév végére készülnek el. Lapunk megkeresésére a cég közölte, hogy az év végéig még 1600 ügyfélnél tervezik megújítani a szolgáltatást a

  • Belváros családiházas területén
  • Dávidföldön
  • Gesztenyésben
  • Mecsekfalun
  • Mecsekjánosiban
  • és Szállásfalun.

Az optikai hálózatok megépítését és átadását követően középtávú tervünk, hogy lehetőség szerint minden háztartást és üzleti vállalkozást az optikai hálózatra tereljünk, ezzel lehetővé tegyük a stabilabb, nagyobb sávszélességet biztosító ügyfélkiszolgálást, majd ezt követően a rézhálózatok elbontását – írták.

A Magyar Telekom az elmúlt hat évben több mint 300 milliárd forintot költött Magyarországon mobil- és vezetékes hálózatainak infrastruktúrafejlesztésére. Az elmúlt évek intenzív hálózatfejlesztésének eredményeképpen a Telekom optikai és kábelhálózata ma már 3,1 millió háztartás és vállalkozás számára kínál gigabites elérést.

A szolgáltató célja hosszabb távon, hogy az ország teljes területén mindenhol gigabites hálózati képességet tudjon biztosítani. Ezért a következő években nagy hangsúlyt fektet az optikai lefedettség további növelésére, fokozatosan kiváltva ezzel a rézhálózatokat.

/címlapkép: 7300.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más