19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekHalló, Kis lakás? Cserélje nagyra! - még 7 telefonfülke van a városban

Halló, Kis lakás? Cserélje nagyra! – még 7 telefonfülke van a városban

Komló – Egyre kevesebben használják őket, eljárt felettük az idő, de kötelező fenntartani őket.

Hazánkban összesen 4422 nyilvános telefonfülkét üzemeltet a Magyar Telekom. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) előírása szerint 3000 főnél kevesebb lakosú települések esetén legalább egyet, ennél nagyobb településeken pedig 3000 lakosonként plusz egy darabot kell működtetnie a cégnek.

Fülke a piramis ház előtt. /fotó: 7300/

Komló lakossága a legfrissebb adatok szerint 21972 fő, vagyis városunkban legalább 7 fülkének kell lennie, ebből hatot meg is találtunk.

Hogy ebből mennyi és meddig marad majd meg, kérdéses.

Tompa Mihály utcai fülke. /fotó: 7300/

A Magyar Telekom szolgáltatási területén ugyanis jelenleg is folyik az üzemelő nyilvános távbeszélő állomások mennyiségének áttekintése, racionalizálása. A folyamat végén a kötelezettség minimumkövetelményein túli telefonkészülékeket és fülkéket szerelhetnek le vagy cserélhetnek ki.

Tavaly hazánkban nagyjából 450 fülkét szereltek le, ebből 50-et vidéken. A meglévők fenntartása évente 350 millió forintjába kerül a cégnek.

Jó szerencsét utca. /fotó: 7300/

Kökönyösben a Jó Szerencsét utcában, a belvárosban a piramis ház előtt, a Városház téren a postánál, a Tescoban, illetve Kenderföldön a Tompa Mihály utcában és a Vörösmarty Mihály utcában üzemelnek még nyilvános telefonok. A lakosságszám alapján a felsoroltakon kívül pedig valahol még van egy.

Telefonfülke a Vörösmarty Mihály utcában. /fotó: 7300/

Hiába lapul ott már szinte mindenki zsebében a mobiltelefon, azért néha jól jöhet egy fülke. Például, ha hirtelen nincs más lehetőségünk segélyhívást indítani. Régen ezek a telefonok még 2 forintottal (is) működtek, ma már – az Index tavalyi cikke szerint – a pénzbedobós készülékek euróérmével is használhatók. A legtöbb körzetben ötven forintért legfeljebb 43 másodpercig lehet beszélni.

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más