23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapHírekHa újra több sávon halad majd a forgalom, akkor is maradnak a...

Ha újra több sávon halad majd a forgalom, akkor is maradnak a dugók

Komló – Tud a városvezetés a problémáról, de az áhított körforgalom „műszaki és pénzügyi problémák” miatt egyelőre nem megvalósítható.

A múlt heti „menetrendszerű” csőtörés a Kossuth Lajos utcában nem csak a vízhiány miatt nehezítette meg az emberek életét: most a belvárosban közlekedők is bosszankodhattak.

A rendőrlámpa előtt ugyanis egy sávra szűkült a forgalom, így a kocsisor néha a múzeumtól egészen a piramis házig feltorlódott. Ehhez jöttek az időszakosan kikapcsolt lámpák, és az emberek hiányos KRESZ tudása, ami akkor volt tetten érhető, amikor a rendőrök irányították a forgalmat. Egyszóval kissé káosz volt az utóbbi napokban a közlekedésben.

Az útfelületet időközben helyreállították, így a következő csőtörésig (vagyis egy-két hétig?) vélhetően nem lesz gond az említett útszakaszon. A dugók viszont továbbra sem tűntek el, csak mérséklődtek.

A nagy kanyarig áll a sor. Fotó: S. Bence

Nem új keletű a probléma

Polics József, Komló polgármestere lapunk kérdésére elmondta, a belváros közlekedési és parkolási gondjai ismertek az önkormányzat előtt is, és minden tőlük telhetőt megtesznek ezek enyhítésére. A többek által emlegetett körforgalmat ő is jó ötletnek tartja, de az ezzel kapcsolatban felmerülő “műszaki és pénzügyi problémák” miatt egyelőre ennek megvalósulására nem lát reális lehetőséget. Hozzátette: a Kossuth utca a Magyar Állam tulajdonában és üzemeltetésben van, tehát nem önkormányzati utakról van szó, így közvetlen ráhatásunk nincsen a fenntartására.

Ennek ellenére a közlekedési lámpák átállítását folyamatosan kezdeményezik és próbálják megtalálni a legideálisabb megoldást, “de sajnos napszakonként és naponként is rendkívül változó a forgalom, így nagyon nehéz mindenki számára megfelelő beállítási módokat találni” -jegyezte meg.

Megszokott délutáni látvány. Fotó: S. Bence
Van remény, de még nem most fog valósággá válni
A hosszú távú fejlesztési tervek között szerepel a vasút nélküli belváros kialakítása. A helyén tervezett közlekedési és egyéb területfelhasználási dokumentumok jelenleg készülnek. Az elképzelés szerint a belvárost tehermentesítenék egy a vasút helyére kerülő körforgalommal, illetve ezzel együtt a Tröszt utca Zrínyi térre történő kicsatlakozását is megoldanák. Erre azonban még várni kell – árulta el Polics József.
Nyitókép: Schell Bence
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más