14.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapHírekGyűlnek az adományok a színháznál

Gyűlnek az adományok a színháznál

Komló – Ebben az extrém hidegben minden segítség elkél a rászorulóknak. Így gondolták ezt azok a civilek is, akik meleg ruhákat, takarókat helyeztek el a komlói színház előtt. A kezdeményezéshez azóta többen is csatlakoztak.

Vasárnapra virradóra megdőlt az országos hidegrekord. Tésán mínusz 28,1 Celsius-fokig hűlt a levegő, de az ország többi pontján is kemény fagyokat mértek. Komlón például -18 fok volt éjjel.

Ilyen rendkívüli hidegben fokozott veszélyben vannak az utcán élők, de saját fűtetlen otthonaikban is fagytak meg emberek. Egy-egy takaró, melegebb kabát akár életet is menthet.

Komlón az ország több pontjához hasonlóan civil kezdeményezésre ruhagyűjtés indult. Aki segíteni szeretne, vigye le meleg holmiját a színház előtt spontán létrehozott adománygyűjtési pontra.

 

UPDATE:

A színház dolgozói azt kérik, ne vigyenek több ruhaneműt az épülethez, mert eltorlaszolják a bejáratot a csomagok. Aki segíteni szeretne mostantól a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületébe (7300 Komló, Kossuth L. u 103) hozza adományait.

A facebookon szerveződő jótékonysági akció célja, hogy mindenki átvészelje a telet. Az első Szabadfogast szombaton, Butapesten a Vígszínház előtt állították fel azzal a felirattal, hogy

„ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.”

Ez tökéletesen össze is foglalja a kezdeményezés lényegét.

Az mozgalom azóta országos méretűvé nőt, immáron 89 Szabadfogas segít a rászorulókon. A pontos helyszínek már térképen is szerepelnek.

Itt lehet megnézni, hogy hova lehet vinni a kabátokat:

/címlapkép: olvasói fotó/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más