Hírek

Gulyás: nincs ideje a lazításnak

Nincs ideje a lazításnak, rosszak a számok – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A 24.hu tudósítása szerint mindez azt jelenti, hogy a március 22-éig érvényben lévő korlátozásokat a kormány meghosszabbítja.

“Gulyás azt mondta, hogy még hetekben kell számolni azt, amíg a lazítást, a nyitást el lehet kezdeni. Pontos időt nem mondott a miniszter, erről úgy nyilatkozott, hogy az átoltottsági számok befolyásolhatják ezt az időpontot. A nyitás – jelezte – több lépcsős lesz.

Jelentős nyitás, enyhítés csak néhány hét múlva képzelhető el – mondta újságírói kérdésre. Korábban elmondta: nehéz hetek állnak előttünk, de olyan nyitást szeretnének, amely nem jár később zárással. A nyitási tervről a következő napokban adnak majd tájékoztatást” – olvasható a portálon.

Új rekord: kétszáz fölött a halálesetek száma

Csütörtökre 6502 új fertőzöttet azonosítottak, 207 beteg elhunyt – közölte a koronavirus.gov.hu. A mintavételek száma egy nap alatt 26 498-cal gyarapodott, gyakorlatilag minden negyedik teszt pozitívnak bizonyult.

A járvány kezdete óta összesen 539 080 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 17 628 főre emelkedett. Jelenleg 10 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1170-en vannak lélegeztetőgépen. (Forrás: Napi.hu)

 

Fotó: Facebook

Szólj hozzá!

Hirdetés