Hírek

Ezzel a szuper kisfilmmel nyertek a gimnázium diákjai a helytörténeti pályázaton

Komló – A Nagy László Gimnázium diákjait is díjazták a Magyar Nemzeti Levéltár „Ősök-bányász hősök” című pályázatán.

Az ősszel kiírt pályázat célja az volt, hogy megismertesse a közép és általános iskolásokkal a magyarországi bányászati hagyományok ápolását, valamint a családfakutatást.

A 180 pályázó közül a Nagy László Gimnázium diákjainak munkáját is díjazták. Név szerint: Halbrucker Denisz, Heidecker Réka, Hir Noémi Virág, Schalkhammer Emília, Szeledi Gergő és Varga Enikő kapott elismerést.

További díjazottak: Mátyus Rebeka Zorka( családfa, “családi kincsesláda” ) Frazon Péter és Hiegl Csanád( Jánosi Engel család története) Szabó Norbert, Rumli Antónia ( fényképek, Komló akkor és most) Langer Liza( rajz, komlosaurus).

Bicikliket és a Fővárosi Nagycirkuszba szóló belépőket vehettek át a középiskolások. A díjakat dr. Gőzsy Zoltán, a Magyar Nemzeti Levéltár megyei igazgatója és dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő adta át. /fotó: www.komloiujsag.hu/

A komlói tanulók munkái közül egy a bányászatot bemutató kisfilm és egy képzőművészeti alkotás szerepelt kiemelkedő eredménnyel, de a feladathoz családfakutatással, egy a bányászati emlékhelyeink mai és régi arcát bemutató fotóalbummal, és a Jánosi Engel család életét feldolgozó pályaművel is hozzájárultak.

Íme a tanulók által készített városunk bányászati múltját bemutató kisfilm:

(Abban az esetben ha nem indul el a videó, kattintson a jobb sarokban lévő nyílra és nyissa meg új lapon.)

A diákok felkészülését Vargha Zoltán, Ladányi Lívia, Kis-Marics Tamás, Pap Judit Elza tanárok segítették.

/via: komloiujsag.hu/

Hirdetés